Mišković novi projekt izgradnje Kantride koji bi trebao ispunjavati zahtjeve zainteresiranih investitora

Foto: Damir Škomrlj / Cropix

U emisiji Pod stijenama Kantride predsjednik Rijeke Damir Mišković najavio je kako će uskoro, u suradnji s Gradom, predstaviti novi projekt izgradnje Kantride koji bi trebao ispunjavati zahtjeve zainteresiranih investitora.

Mišković je naglasio kako treba ići korak po korak kada je u pitanju Kantrida i prvo ispuniti sve uvjete i dobiti papire kojima bi se zatvorila financijska konstrukcija, a tek onda ići u privlačenje zainteresiranih investitora.

– Istina je, bilo je investitora, bilo je, i razgovarali smo s Arapima, Europljanima i Amerikancima. Već su znali o Kantridi više nego što su znali prije i o NK Rijeci, tako da definitivno je bilo. Bilo je sigurno i ozbiljnih investitora. Nažalost, zbog ovih ili onih stvari uvijek se nešto desi, ali mi ne odustajemo od toga. Radimo na novom programu, što žele investitori i kako oni vide da je od ovog iskustva što imamo zadnjih 6 godina, šta su nam oni rekli da bi bilo financijski isplativo da se sve to završi i na tom principu smo sastavili nešto novo. U suradnji sa Gradom, gradonačelnikom i svima drugima koji će biti dio toga, prezentirat ćemo, ja mislim, do kraja ovog ili polovice 11. mjeseca, najkasnije cijelu tu novu koncepciju Kantride, rekao je Mišković.

Transfer politika Rijeke

Najavio je kako će Rijeka, bez obzira na ljestvicu, biti otvorena za prodaju igrača već na zimu ukoliko stignu zadovoljavajuće ponude.



– Mislim, nogomet je živa igra, brza igra. Nikad ne znaš tko će doći, tko će otići. Ja mislim da je nama najbitnije da uvijek imamo i gledamo nove igrače koji će doći. Neminovno je u nogometu da dečki dolaze i odlaze. U biti, to im je i posao da se pokažu i da jednostavno odu na bolje uvjete što je njima isto cilj. Ali, da li će se to dogoditi ovu zimu ne znam. Do zime ima još jako puno i oni još jako moraju puno raditi, skupljati bodove da li mi znali da li će netko doći pod njih ili ne. Ako bude, to će biti minimalni dio igrača, možda jedan, dva maksimalno. I danas imamo više od 22 konkurentna igrača tako da se to ne bi trebalo osjetiti ni na kojoj poziciji, rekao je Mišković te, između ostalog, dodao:

– Rekao sam, znači najljepše za navijače bi bilo da kažem ne, nećemo nikog prodati, ali onda bih lagao. Ali ne mogu lagati, pa onda ću reći da jednostavno nije to za one koji prate nogomet i koji su u tome. Ja od prvog mjeseca do sedmog mjeseca moram isplaćivati plaće svaki mjesec, a za plaće jedini izvor je prodaja igrača. Tako da, nemojmo se zavaravati sa stvarima koje su, kako bih vam to rekao, jednostavno nisu istinite. Jednostavno nisu realne.

Predsjednik Rijeke istaknuo je kako ne razmišlja o naslovu prvaka jer je tek prošlo 11 kola, te da je najvažnije pokušati nastaviti s pobjedama što duže.

Komentari