MISLAV ORŠIĆ ODLAZI IZ DINAMA! Završen je veliki posao, pregovori su trajali nekoliko dana

Foto: Ronald Gorsic/ Cropix

Mislav Oršić prelazi u Southampton! Dinamu će pripasti sedam milijuna eura odštete, a u ugovoru o transferu uključeni su i neki bonusi.

Pa, ako knez Mislav iz Southamptona ode negdje drugdje Dinamu će pripasti još dio slasnog kolača, piše Dnevno.hr

Ako je itko zaslužio transfer i još veću zaradu u ovome suvremenom, kapitalističkom i korporacijskom nogometu onda je to upravo Mislav Oršić. Momak koji se gotovo dekadu tražio u malim klubovima i u Aziji pod zrele dane posve slučajno je došao u Dinamo. I sve nas opčinio talentom, umijećem i efikasnošću. Na koncu, zablistao je u hrvatskoj reprezentaciji, pa je postao i čovjek odluke u krucijalnoj utakmici za brončanu medalju na svjetskoj smotri u Kataru. Njegov prekrasan gol bio je i trenutak odluke!

Bilo je to prije četiri godine. Vjerojatno ni najveći optimisti nisu očekivali da će Mislav tako eksplodirati i da će iz jedne ‘neugledne’ južnokorejske lige doći pod svijetla reflektora svog Dinama koji je kao klinac gledao s tribine i sanjao da će jednoga dana i on navući plavi dres i biti dio momčadi.



Čudesni Mislav ovo je zaslužio
Ne samo da je dio momčadi, Mislav Oršić bio je dio povijesne Dinamove generacije koja je nakon 48 godina izborila europsko proljeće.

Od Oršića se očekivalo da u Dinamu naslijedi legendarnog Alžirca Soudanija. Baš je ta najava je izazivala podsmijeh pojedinaca kojima nije bilo jasno kako igrač plaćen milijun eura korejskom prvoligašu može pomoći klubu koji stremi ulasku u skupine europskih natjecanja.

„Opet nam dovodite poluproizvode, milijun eura za anonimca iz Koreje, strašno”, pisao je jedan navijač.

„Bogme je dobro presušila blagajna kad se nekakvi Oršići dovode”, smijao se drugi.

„Ako nastavimo dovoditi ovakve igrače čak će nas i Hajduk preskočiti i uzeti nam naslov”, ispalio je treći navijač i ostao živ.

Mislav Oršić je u Dinamu doslovce eksplodirao. Tri gola Atalanti bila su tek uvod u njegove nevjerojatne nogometne dosege. Mislav Oršić, samozatajni i skromni dječak sa zagrebačke Kustošijr koji je godinama tražio svoj nogometni put, a mi ne možemo vjerovati da ga nisu prepoznali tamo gdje je sve boravio, poubijao je talijansku vojsku stacioniranu u rovovima ispred svog vratara. Zabio im je, hej, tri gola.

 

Komentari