Mladen Vedriš: Pretežak je izraz da je ovo kraj Mamićeve ere, a Izvršnog odbora nema do daljnjeg

Foto Marko Miscevic / CROPIX

Ne stišavaju se reakcije nakon kaotične Skupštine Dinama. Budući da nije bilo kvoruma, odgođena je odluka o budućnosti kluba, a kada će se održati nova sjednica – još nije poznato. O borbi za prevlast u Dinamu govorio je član Skupštine Dinama Mladen Vedriš. On smatra da je “kraj Mamićeve ere” “pretežak izraz”.

“Mislim da su to preteške riječi. Ovo je kraj jednog razdoblja u Dinamu, dolazi nova Skupština, novi statut. Ti novi ljudi, statut i koncepcija kluba moraju odgovarati vremenu u kojemu živimo. Bili smo u razdoblju gdje je Dinamo ostvarivao izuzetne sportske i financijske rezultate. No taj jedan model koji je dosad bio došao je do svoga kraja, tako da bi prije govorio o kraju modela upravljanja, nego što bih to personalizirao vezano uz jednu osobu”, rekao je Vedriš.

Upitan je kakav će biti taj novi model.

“Moraju se pogledati statuti klubova u zemljama koje su nam bliske, Njemačka, Austrija i slično. Dionici kluba moraju biti uključeni, sigurno i predstavnici Grada, koji sudjeluju s infrastrukturom, zaslužni sportaši, prominentni predstavnici navijača, sponzori.. Kako pronaći ravnotežu odnosa među njima, to je za razgovor”.



Govorio je i o ideji koju promoviraju navijači, jedan član, jedan glas?

“To je jedan od modela, no neka nama bliska iskustva sa sličnim modelom pokazuju poteškoće u upravljanju na taj način. Ako se napravi statut na osnovi toga da svi koji vole klub budu odgovarajuće zastupljeni, klub ima dobru budućnost u organizacijskom smislu, a to je presudno za sportski uspjeh”.

Upitan je kako zaštiti klub i budžet koji je “težak” oko 65 milijuna eura.

“To se jedino može ostvariti ako ste najbolji, ako igrate u Europi, onda vaši igrači vrijede znatno više. To je prava bitka, a za nju klub treba biti dobro organiziran”.

Otkrio je i hoće li biti član novog Izvršnog odbora.

“Do daljnjega nema Izvršnog odbora, moj dominantni angažman, ako će ga biti, bit će vezan za izgradnju stadiona, jer je to šira, gradska i nacionalna priča”, zaključio je Vedriš za HRT.

Komentari