Mladi stručnjak Dino novi je trener Cibone: ‘Dolazim ovamo s velikom željom i voljom koju želim prenijeti na ekipu’

ZELJKO PUHOVSKI/CROPIX

Mladi hrvatski stručnjak Dino Repeša (31) novi je trener Cibone, koji će naslijediti Jakšu Vulića, objavio je zagrebački košarkaški klub. Repeša je poznato prezime u europskoj košarci, Jasmin Repeša ostavio je dubok trag u europskoj košarci vodeći mnoge velikane, među njima je i Cibona, a svoju ljubav prema košarci prenio je i na sina Dinu.

Dino je vrlo rano krenuo očevim stopama, već s 20 godina pridružio se mlađim kategorijama Unicaje, u kojoj je radio s igračima poput Domantasa Sabonisa, Kenana Karahodžića i Vinyja Okouoa. Uslijedile su epizode u Hrvatskoj i regiji. Kao pomoćni trener radio je u Zagrebu, Cedeviti te U-18 reprezentacijama Hrvatske i Bosne i Hercegovine.

Priliku da prvi put sjedne na klupu kao glavni trener Repeša je dobio u sezoni 2018./19. kada je preuzeo češki USK Prag. Ondje se vrlo brzo istaknuo, a za sezonu 2020./21. proglašen je trenerom godine u Češkoj.

Nakon tri sezone na klupi u glavnom gradu preuzeo je Pardubice, a kao glavni trener u tom periodu vodio je i češku U-18 te hrvatsku U-20 reprezentaciju. Nakon šest godina provedenih u inozemstvu došao je u Cibonu.



“Uvijek sam bio navijač Vukova s Tuškanca”
“Prije svega pozdravljam sve navijače Cibone, od malih nogu sam prisustvovao brojnim treninzima i utakmicama u doba Eurolige. Uvijek sam bio navijač Vukova s Tuškanca te dolazim ovamo s velikom željom i voljom koju želim prenijeti na ekipu.

Za mene je ovo izazov te nakon šest godina kao glavni trener i pet godina kao pomoćnik smatram da sam spreman i da zajedno dođemo do zacrtanih ciljeva”, rekao je Repeša, koji jako dobro poznaje momčad Cibone jer je s većinom igrača već imao priliku raditi kroz mlađe kategorije reprezentacija ili individualno.

“Nema nepoznanica, igrače poznajem, pratio sam domaće prvenstvo i ABA ligu, a sada je najvažnije ostati na okupu. Mišljenja sam da na utakmicama u kojima ćemo nastupiti kompletni trebamo težiti tranzicijskoj igri te ukomponirati pojedine igrače u definirane pozicije, u kojima će dati maksimum.

Moramo podići razinu individualnog rada kako bismo podigli vrijednost cjelokupne ekipe jer bez toga ni mlađi igrači ne mogu postati bolji”, izjavio je Repeša.

“Uvjeren sam da ćemo zajedno uz veliku energiju te podršku s tribina doći do naših ciljeva”
Cibona se nakon 11 odigranih kola u sklopu regionalne ABA lige nalazi na omjeru od četiri pobjede te sedam poraza, dok u domaćem prvenstvu stoji izuzetno dobro s deset pobjeda i samo dva poraza. “Ne znam je li pametno pohvaliti se da sam zadnjih godina pratio više regionalnu ligu nego češku”, rekao je Repeša kroz smijeh pa nastavio:

“Što se tiče domaćeg prvenstva, u sklopu Alpe Adria Cupa igrali smo protiv naših ekipa Šibenke i Dubrave. Sigurno nam neće biti lako u oba natjecanja – kako zbog situacije tako i zbog kvalitete protivnika. No uvjeren sam da ćemo zajedno uz veliku energiju te podršku s tribina doći do naših ciljeva.”

Repeša se u Zagrebu nalazi nekoliko dana. Upoznao je momčad, a prva utakmica očekuje ga u subotu 16. prosinca, kada Cibona gostuje u Laktašima kod Igokee.

Komentari