Modrić o SP u Katru: Stara garda bila je na visini očekivanja. Lovrena stalno osporavaju, a bio je odličan

Foto: Twitter

Kapetan hrvatske nogometne reprezentacije Luka Modrić dao je veliki intervju za Sportske novosti, a u njemu se posebno osvrnuo na mladog braniča Joška Gvardiola, koji se istaknuo za vrijeme Svjetskog prvenstva u Katru.

Hrvatska nogometna reprezentacija u Katru je stigla do svjetske bronce, a Luka smatra da to ne bi uspjeli postići da nisu ovako složan kolektiv. Ipak, u pohodu na broncu izdvojio je nekoliko pojedinaca koji su ga se posebno dojmili.

“Pa, dobro, neću ništa posebno reći ako ponovim da je Joško Gvardiol potvrdio sve ono što smo već znali o njegovom potencijalu. Sa zadovoljstvom ću istaknuti Josipa Juranovića, bio je izvrstan na velikom ispitu. Jako mi je drago da je Dominik Livaković na pravom mjestu, u pravo vrijeme, potvrdio ono što sam znao već prije, a to je da je izvanredan golman! U red potvrda ide mi i ‘mali’ Šutalo, koji je dobio šansu u borbi za medalju i kad je najviše trebalo, odigrao je vrhunski”, govori Luka dodajući:

“I stara garda bila je na visini očekivanja. U tom smislu ističem odličan nastup Dejana Lovrena, nije mu bilo lako jer je bio stalno osporavan, iako je provjerena vrijednost i u reprezentaciji i u velikim klubovima. I njemu stalno broje godine iako je četiri godine mlađi od mene. Mene nije iznenadio jer sam ga već protiv Austrije vidio u formi i gardu kakav nam treba. Mlađi? Uvijek sam za, ali teren je taj gdje pokažeš da si bolji od drugih, bio ti stariji ili mlađi. I Mateo Kovačić, naravno. Vrhunsko izdanje…”



Upitan je i može li Gvardiol biti razina za najjače europske klubove kao što je Real Madrid, za koga upravo Modrić godinama nastupa.

“Joško ima sve potrebne kvalitete za taj status! Ogroman je potencijal i mi stariji reprezentativci, kada je došao na prve treninge, odmah smo bili impresionirani onime što je pokazivao. Znate, lani je na Euru nastupio praktično kao debitant, i to na lijevom beku, što nije njegova prva pozicija, ali opet temeljem kvalitete može izvrsno odigrati. Nema veze što je igrač mlad ili debitant, jednostavno mora igrati i naći mu se mjesto kad ima takvu kvalitetu i moć”, smatra Luka.

Ako ga Real bude pitao za Gvardiola, evo što će im reći.

“Real je preozbiljan klub, sve oni znaju što se događa u svijetu nogometa i tko je tko. Ako me budu pitali, ponovit ću samo ono što sam već rekao o Gvardiolu. Taj momak može sve!”, zaključio je Luka.

 

Komentari