Modrić svojim potezom naljutio pojedine navijače Reala: ‘Neka ide iz našeg kluba’

Foto: Facebook / Luka Modrić

Argentinac Lionel Messi i Španjolka Aitana Bonmati proglašeni su najboljim nogometašima godine u izboru Međunarodne nogometne federacije (FIFA) na svečanosti u Londonu.

U Londonu je u ponedjeljak održano osmo izdanje nagrade “The Best FIFA Football Awards” koja je svoju premijeru imala 2016. godine. Za najbolje u nogometnom svijetu glasovali su izbornici i kapetani reprezentacija, novinari te navijači registrirani na fifa.com, a sve nagrade predavale su žene.

Messi i Haaland imali isti broj bodova

Nagradu za najboljeg nogometaša dobio je Argentinac Lionel Messi drugu godinu uzastopce, te treći put ukupno u ovom formatu. Zanimljivo, Messi i norveški napadač Erling Haaland su sakupili po 48 bodova, no Argentinac je proglašen pobjednikom jer je imao više “prvih mjesta”. Treći je bio francuski napadač Kylian Mbappe.

Kao i prošle godine, hrvatski izbornik Zlatko Dalić nije sudjelovao u glasanju nezadovoljan odnosom prema hrvatskoj reprezentaciji, ali zato je Luka Modrić. Hrvatski kapetan na prvo je mjesto stavio Messija, zatim Rodrija iz Manchester Cityja, a na treće mjesto je smjestio suigrača iz reprezentacija i igrača saudijskog Al-Nassra Marcela Brozovića. Očekivano, to nije sjelo najbolje nekim navijačima Reala.

Foto: Facebook

Ima i razočaranih

Osim onih koji Modriću odaju priznanje zbog biranja Messija, uz riječi dijela navijača da je kapetan Vatrenih pokazao kako dobro poznaje prilike u nogometu, ima i onih koji zamjeraju što je na vrh stavio bivšu ikonu Barcelone, najvećeg rivala njegovog Reala.

Napadač nakon odlaska iz Dinama potpisao za slovenski klub

“Modrić je vlastite navijače bacio na tlo”, “odlazi iz mojeg kluba, čovječe”, “jedan od rijetkih poraza za Modrića, što to radiš”, “neka ide iz našeg kluba” – bile su neke od razočaravajućih reakcija, a takve su uglavnom imali navijači Reala nakon što je kapetan Vatrenih odlučio staviti Messija na prvo mjesto.

 

Komentari