Nakon incidenta u Australiji oglasio se Đokovićev otac: Moja obitelj preživjela je užas rata i samo želimo mir

Foto: Twitter

Otac Novaka Đokovića sredinom tjedna našao se u središtu skandala u Melbourneu nakon što je isplivao video na kojem je vidljivo da pozira u društvu navijača koji šalju poruke u znak podrške Rusiji. Srđan Đoković sada se oglasio prvi put nakon scena koje su naišle na brojne osude javnosti.

“Ovdje sam samo da bih podržao svog sina, nisam imao namjeru izazvati takve naslove i smetnje. Bio sam s Novakovim navijačima, kao što sam radio poslije svih mečeva svog sina. Htio sam proslaviti pobjedu i fotografirao sam se s njima, nisam želio biti upleten u sve ovo. Moja obitelj preživjela je užas rata i mi samo želimo mir”, prenose engleski mediji riječi Novakova oca Srđana.

Kazao je i da ne planira prisustvovati večerašnjem polufinalnom ogledu Australian Opena, u kojem će se srpski tenisač sastati s američkim predstavnikom Tommyjem Paulom,

“Da ne bi bilo nikakvih smetnji za mog sina ili bilo kojeg drugog igrača, odlučio sam meč polufinala ispratiti kod kuće. Želim sjajan meč i, kao i uvijek, navijat ću za svog sina”, poručio je.



Podsjetimo, incident s ruskim zastavama i proruskim porukama, te istaknutim licem Vladimira Putina, dogodio se nakon Đokovićeve pobjede nad Andrejem Rubljovom u četvrtini finala. O svemu su se oglasili i organizatori turnira.

“Nakon događaja u srijedu uvečer, u suradnji s članovima osiguranja i policije brzo smo reagirali da bismo otklonili odgovorne iz kompleksa. Tijekom turnira razgovarali smo s igračima i njihovim timovima o važnosti toga da se ne upliću u nešto što će izazvati smetnje. Gospodin Srđan Đoković objavio je priopćenje u kojem navodi da neće prisustvovati večerašnjem polufinalu”, poručila je Tennis Australia u svom priopćenju, uz potvrdu da su ruske i bjeloruske zastave i dalje zabranjene.

“Tennis Australia čvrsto drži do apela za mir i okončanje rata u Ukrajini”, navode.

Komentari