Nakon predsjednika smijenjen i trener Hajduka: Poznato tko će voditi momčad Bijelih

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Hajduk je dan nakon poraza od Rijeke i gubitka praktički svih izgleda u borbi za naslov u SuperSport HNL-u ostao i bez predsjednika, poslije smjene Lukše Jakobušića, a nakon donesene odluke, Nadzorni odbor kluba na konferenciji za novinare objašnjava promjenu na čelu kluba.

Aljoša Pavelin, predsjednik Nadzornog odbora Hajduka, dao je svoj uvid u smjenu koja je odjeknula. “NO je sinoć iza utakmice u Rijeci imao izvanrednu sjednicu, donijeli smo jednoglasno odluku o opozivu Jakobušića s dužnosti predsjednika uprave Hajduka. Odluka je stupila na snagu danas.”

“Nismo mislili da ima smisla da se čeka kraj sezone, nakon što smo procijenili da smo ispali iz utrke za naslov prvaka i iz kupa. Odlučili smo potražiti novog čovjeka za četverogodišnji ciklus koji je pred nama. Odlučili smo da će Marinka Akrap biti privremeno predsjednica uprave, a tu je s nama i Ivan Matana na kojeg također računamo”, dodao je Pavelin.

VOJKO BASIC Cropix

Smijenjen i trener Karoglan

Marinka Akrap, privremena predsjednica uprave Hajduka, objavila je još jednu smjenu, onu na klupi. Mislav Karoglan više nije trener splitskih Bijelih, s presudom koja je pala poslije serije poraza splitskih Bijelih. Do kraja sezone momčad će voditi Jure Ivanković, dosadašnji pomoćni trener u stručnom stožeru.



“S dolaskom novog predsjednika, zajedno s Ivanom i s NO-om, donijet ćemo sve važne odluke za dalje. Već smo odlučili da se sporazumno raskine ugovor s Mislavom Karoglanom, on neće voditi momčad u završnici sezone”, kazala je Akrap.

Aljoša Pavelin se suočio s pitanjem tko je novi čovjek koji bi postao predsjednik uprave Hajduka. “Jedan od ključnih zadataka Nadzornog odbora je taj da mora biti spreman reagirati u svakom trenutku. Mi već neko vrijeme imamo spremnog čovjeka, trebao bi preuzeti dužnost za mjesec, možda i mjesec pol dana.”

Foto: Ante Cizmic / Cropix

Kriza ‘udarila’ na Poljudu

Nakon što je Lukša Jakobušić smijenjen, na dužnost čelnice Hajduka je privremeno došla Marinka Akrap, članica Uprave kluba i direktorica marketinga u Hajduku. U završnici sezone koja je za Hajduk u posljednje vrijeme donijela udarce zbog četiri uzastopna poraza, u igri su i druge odluke u upravljanju klubom i u vođenju momčadi koja traži izvlačenje iz krize.

Na terenu, Hajduk će prvi naredni izazov imati dolazeće nedjelje u utakmici 30. kola prvenstva, protiv Osijeka na Poljudu. Nakon toga, do kraja sezone ostalo je još šest kola, a podsjetimo, nakon proteklog vikenda i poraza od Rijeke na Rujevici Hajduk ima 10 bodova zaostatka za vodećim Riječanima, a ima i pet bodova zaostatka za Dinamom koji je na drugom mjestu, uz utakmicu manje od splitskih Bijelih.

Novi šok za Hajduk! Nakon četiri uzastopna poraza pala prva glava u klubu

Udarac donio i poraz u kupu

Hajduku su porazi od Lokomotive, Dinama i Rijeke u posljednja tri kola donijeli veliki zaostatak u prvenstvu, a veliki udarac pretrpjeli su i u SuperSport Kupu, u kojem su u protekle dvije godine bili pobjednici. Ove sezone su u polufinalu izgubili od Dinama na Poljudu, protekle srijede, a podsjetimo, nakon utakmice izbili su veliki neredi koji su doveli do privođenja sveukupno 51 navijača Hajduka.

Troje policajaca je nakon tih nereda zatražilo liječničku pomoć, a dan kasnije, Lukša Jakobušić je nekoliko dana prije smjene na čelu Hajduka emotivno istupio zbog nereda poslije polufinalnog poraza od Dinama.

“Ovo sinoć nije bilo gospodski, ni jako, ni moćno, osjećam sram zbog rezultata, a više zbog igre i pristupa, ovo nije Hajduk, u ove obje utakmice, nije klub od 105 tisuća članova”, govorio je Jakobušić u svojem istupu, dodajući da je zbog poraza u polufinalnoj utakmici izbio bijes.

Rijeka na pogon Marca Pašalića srušila Hajduk u Jadranskom derbiju

Komentari