NAPETA UTAKMICA NA POLJUDU: Petković iz penala spasio Dinamo, derbi prekidan dva puta

Foto: Vojko Basic/CROPIX

Hajduk i Dinamo odigrali su 1:1 na Poljudu u utakmici 14. kola SuperSport HNL-a. Marko Livaja doveo je Hajduk u vodstvo u 27. minuti, što je bio jedini gol u prvom poluvremenu. U drugom je Bruno Petković izborio penal pa izjednačio pogodivši s bijele točke u 72. minuti.

Livajin osmi gol sezone
Hajduk je imao veći posjed u prvih dvadesetak minuta, no osim ne tako opasnih pokušaja Marka Livaja i Stipe Biuka s jedne strane odnosno Mislava Oršića s druge, nije bilo većih prilika do 27. minute. Tada je Filip Krovinović izveo korner s desne strane.

Na prvoj stativi pronašao je Darija Melnjaka, koji je klizeći loptu prebacio na drugu stativu. Nitko nije pratio Livaju pa mu nije bilo teško spremiti loptu u nebranjenu mrežu za vodstvo splitskog sastava. Bio je to osmi gol kapetana Hajduka ove sezone.

Do kraja prvog dijela treba izdvojiti pokušaj Josipa Vukovića. Livaja je povratnom loptom pronašao splitskog veznjaka na rubu peterca. Nije Vuković imao puno prostora, ali uspio je pucati vrhom kopačke. Dominik Livaković dobro se postavio te zaustavio loptu upućenu u prvi kut.



Petković izborio pa zabio penal
Dinamo je bolje ušao u nastavak te u 56. minuti uputio prvi udarac u okvir. Ponovno je opasan bio Oršić, koji je nakon kombinacije suigrača pucao s lijeve strane u prvi kut. No spreman je na to bio golman Hajduka Karlo Sentić, odbivši loptu u korner.

Glavni sudac Igor Pajač u 63. minuti nakratko je zaustavio utakmicu jer je na travnjaku bio gusti dim od bakljade, zbog kojeg se nije moglo igrati. Šest minuta kasnije, Martin Baturina uzeo je loptu Josipu Elezu i ubacio na peterac. Bruno Petković bio je u duelu s Chidozieom Awaziemom.

Petković je pao i tražio penal. Pajač isprva ništa nije dosudio, već je snimku provjeravala VAR soba. No, kako odluka nije donesena, Pajač je sam otišao provjeriti situaciju pa se vratio na teren i pokazao na bijelu točku. Petković je bio miran i u 72. minuti zabio za 1:1.

Pomoćni trener Hajduka Goran Karoglan je prije izvođenja kaznenog udarca dobio crveni karton. Do kraja više nije bilo golova, što znači da Dinamo nakon 13 utakmica ima 35 bodova, a Hajduk osam manje, prenosi Index.

 

Komentari