Nastavak dobrih teniskih rezultata: Nova pobjeda Čilića i Dodiga!

Ilustracija: Pexels

U drugom kolu teniskog turnira na Olimpijskim igrama, Hrvatska je nastavila pružati dobre rezultate. Naš duo Marin Čilić i Ivan Dodig su s 6-3 i 7-5 pobijedili Amerikance Rajeeva Rama i Francesa Tiafoea.

Čilić i Dodig, inače kumovi, ponovili su svoj najbolji olimpijski rezultat ostvaren u Londonu 2012. kad su u četvrtfinalu poraženi od Španjolaca Davida Ferrera i Feliciana Lopeza, a sada taj rezultat imaju prilike i poboljšati.

Čiliću i Dodigu za pobjedu protiv Rama i Tiafoea bila su dovoljna dva breaka, po jedan u svakom setu. U prvom su prvo u trećem gemu spasili dvije break-lopte u trećem setu, a u šestom gemu, nakon pet izjednačenja i četiri neiskorištene prilike za break, uspjeli su slomiti servis američkih suparnika.

U Tokiju ih za plasman u polufinale čekaju Britanci Andy Murray i Joe Salisbury koji su sa 6-2, 7-6 (2) u drugom kolu nadigrali Nijemce Kevina Krawietza i Tima Puetza.



Ovom, do sada dobrom danu, dodajmo i da su hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela su u prvom plovu klase 49-er zauzeli 4. mjesto.

Ipak, nisu sve vijesti bile tako dobre. Nakon što je iz turnira u tri seta izbacila Francuskinju Garciju i treću tenisačicu svijeta Bjeloruskinju Arinu Sabalenku, Osječanka Donna Vekić ostala je bez plasmana u četvrtfinale teniskog olimpijskog turnira u Tokiju, gdje ju je u 3. kolu pobijedila Kazahstanka Jelena Ribakina sa 7-6 (3), 6-4 nakon 101 minute borbe.

Treba reći i kako su vaterpolisti izgubili 11-8 od Australije.

Komentari