NAVIJAČI BIJESNI! Predsjednik Tottenhama sam sebi dao povišicu veću od pola milijuna funti

Foto: Twitter

Tottenham je i ove sezone daleko od bilo kakvog trofeja, a već je 15 godina prošlo otkako je osvojio posljednji – Liga kup 2008. Još jedna neuspješna sezona nije spriječila predsjednika Daniela Levyja da sam sebi da povišicu veću od pola milijuna funti, što je razbjesnilo navijače londonskog kluba.

Britanski Telegraph otkrio je klupsku bilancu za 2022. godinu koja pokazuje da je Levy zaradio 3.265 milijuna funti (oko 3.7 milijuna eura), odnosno 567.000 funti (642.000 eura) više nego u prethodnoj godini. Osim toga, sedmorica Tottenhamovih direktora zaradila su ukupno 6.773 milijuna funti (oko 7.67 milijuna eura), u usporedbi s 4 milijuna 2021. godine.

Levy je 2019. dobio čak sedam milijuna funti

Među njima je i sportski direktor Fabio Paratici, kojem prijeti barem privremeni izgon iz nogometa zbog sudjelovanja u aferama u Juventusu tijekom 11 godina u torinskom klubu. Njegova kazna od 30 mjeseci zabrane rada u nogometu zasad se odnosi samo na Italiju, ali nije isključena mogućnost da će se pretvoriti u globalnu.

Levyju prošlogodišnja zarada ipak nije ni približno rekordna jer je 2019. zaradio čak sedam milijuna funti, ali u to je uključen bonus od tri milijuna zbog dovršetka izgradnje novog stadiona.



No Tottenham još nije prodao prava na ime stadiona, a propustio je i dovesti velikog sponzora nakon što je Južnoafrička turistička zajednica otkazala pregovore o ugovoru vrijednom blizu 50 milijuna eura.

Navijači mu poručuju da je besraman

Nemogućnost unosa kapitala u klub i neizvjesnost sudbine trenera Antonija Contea i najveće zvijezde Harryja Kanea, uz sušu od trofeja, glavni su razlozi za nezadovoljstvo navijača Spursa, koji su već posljednjih mjeseci skandiranjem poručivali Levyju da se gubi iz kluba. Objava o njegovoj povišici, koju je morao sam odobriti, dodatno ih je razljutila.

Na društvenim mrežama oni mu, pišu britanski mediji, poručuju da nema srama i da je sada jasno kakvi su klupski prioriteti te se pitaju čime je zaslužio povišicu kad godinama nije donio nikakav trofej i jedina ambicija mu je prisutnost u Ligi prvaka.

Komentari