NAVIJAČI DINAMA PREPLAVILI MILANO! Utakmica nije ni počela, a već je desetak navijača iza rešetaka

Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Dinamo je na prvom ovosezonskom gostovanju u natjecanju po skupinama u Ligi prvaka, a sa zagrebačkim Plavima, u Milano su došli i Bad Blue Boysi koji se nadaju novom velikom rezultatu momčadi Ante Čačića. Uz scene navijačkog okupljanja uoči utakmice protiv Milana koja će na San Siru početi u 18:45 sati, iz Italije dolaze fotografije i informacije o velikom oprezu te o prvoj akciji u kojoj je posla imala tamošnja policija.

Dolazak Dinamovih navijača izazvao je pažnju u medijima u Italiji. La Gazzetta dello Sport donosi detalje koje približava Milan News, a govore o zapljeni noževa, dimnih bombi i palica nakon što je grupa navijača pristigla u Milano bila otkrivena s tim naoružanjem dok su organi reda obavljali kontrolu.

Zbog tog ulova, dio navijača je u problemima sa zakonom. Policija ih je zbog naoružanja uhitila i čeka ih suočavanje s nadležnim organima u Italiji.

Veliki broj navijača u gradu
Utakmica se bliži, a prije nego počne, u Milanu vlada veliki oprez. Na ulicama je puno policije, u situaciji kao da je grad pod opsadom, s ciljem da se spriječe mogući sukobi s obzirom na to da se Milanom kreće od četiri do pet tisuća navijača.



Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Okupljanje na poznatom trgu
Dinamovi navijači su se u većem broju u Milanu počeli okupljati od podneva. Nakon toga, na poznatoj Piazzi del Duomo čuju se pjesme posvećene zagrebačkim Plavima, a glasovi i navijački rekviziti gostiju privukli su puno zanimanja domaćih koji su išli gradom.

Koliko se zna, za sada sve prolazi bez nereda, s jakim policijskim snagama koje brinu da tako i ostane. Informacije o privedenima zbog naoružanja trenutno su jedine koje govore o reakciji organa reda zbog dolaska Dinamovih navijača.

Foto: Matija Djanjesic/CROPIX

Komentari