Navijači Dinama prozvali Plenkovića i Milanovića: ‘Grci naše dečke mrcvare gore od ratnih zarobljenika’

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Ubojstvo navijača AEK-a u sukobima navijača tog kluba s jedne te navijača Dinama i Panathinaikosa s druge strane u Ateni rezultiralo je hapšenjem 98 BBB-a. Oni se u pritvoru u Grčkoj nalaze od ponedjeljka i utorka pod optužbama za teška kaznena djela. Pisali smo o groznim uvjetima u kojima borave.

Sada su se tim povodom navijači Dinama, okupljeni na sajtu i profilu na društvenim mrežama “Zona Dinamo”, statusom na Facebooku obratili najvišim hrvatskim dužnosnicima:

“Dečki su otišli na svoju odgovornost, napravili su što su napravili i za to će morati odgovarati”
“Pozivamo javno premijera Plenkovića, predsjednika Milanovića, Vladu RH, Ministarstvo vanjskih poslova i sve nadležne državne institucije da učine sve kako bi zaštitili svoje državljane i njihova prava u pritvoru u Grčkoj! Dečki su otišli na svoju odgovornost, napravili su što su napravili i za to će morati odgovarati. To je nesporno.

Međutim, imamo provjerene informacije da je tretman u pritvoru gori od onog koji imaju ratni zarobljenici. Izloženi su nehumanom tretmanu, maltretiranju policije, prijetnjama smrću, mnogima s ozljedama je pomoć uskraćena 48 sati, neki od njih zadnja 24 sata nisu dobili ni kruh ni vodu.



“Ponašanje grčkih policajaca, sudaca, tužitelja, činovnika je ispod svake civilizacijske razine”
Ponašanje grčkih javnih službenika (sudaca, tužitelja, činovnika) je ispod svake civilizacijske razine. O medijima da i ne govorimo. Slobodno podijelite ovu objavu na što više razina kako bi informacije došle do nadležnih.”

Komentari