‘NEĆE BITI JEDNOSTAVNO’ Dalić optimističan: Znamo što je naš cilj, plasman u finale i nastojat ćemo to izboriti

DAMIR KRAJAC Cropix

Vedran Ćorluka bio je u Nyonu na ždrijebu Final Foura Lige nacija koji je Hrvatskoj u polufinalu dodijelio domaćina Nizozemsku 14. lipnja u Rotterdamu. 

Izbornik Zlatko Dalić je u Australiji gdje HNS organizira kamp za tamošnje mlade igrače hrvatskog podrijetla.

“Koga god da smo izvukli, ne bi bilo lako. Svaki je suparnik jako kvalitetan i ima veliku nogometu povijest. Drago mi je što smo u ovom društvu, što smo i zaslužili rezultatima. Ždrijeb je za nas dobar, igramo protiv Nizozemske, domaćina, to je uvijek lijepo. Radi se o prvoj utakmici. Uvjeren sam da ćemo i mi imati jako puno navijača i snažnu podršku iz zemalja koje su susjedne Nizozemskoj te iz Hrvatske”, prokomentirao je Ćorluka, Dalićev pomoćnik, dodajući:

“Neće biti jednostavno, ali mislim da ćemo se dobro spremiti za Nizozemce”.



Ponudio je i recenziju i nastupa Nizozemske na Svjetskom prvenstvu.

“Bili su jako dobri, uzbudljivi, igrali su dobar nogomet, na nesreću ili bolje je reći na loše izvođenje jedanaesteraca ispali su od Argentine, ali do tada su izgledali jako dobro. Igraju brzo, atraktivno, ofenzivno, sve ono što moderan nogomet zahtijeva i neće nam biti lako, ali uvjeren sam da ćemo se jako dobro spremiti za njih”, zaključio je Ćorluka.

Dalić: Najteži suparnik
Najteži suparnik; tim je riječima Zlatko Dalić opisao reprezentaciju Nizozemske, koja će 14. lipnja u Rotterdamu stajati Hrvatskoj na putu do finalne utakmice Lige nacija.

“Igrat ćemo protiv najtežeg protivnika, domaćina, koji će igrati pred punim stadionom i predvođen novim izbornikom. Nizozemska je uistinu sjajna reprezentacija, međutim koju god momčad izvukli igrali bismo protiv jakog protivnika jer su sve četiri reprezentacije među deset najboljih na svijetu”, kaže Dalić.

“Znamo što je naš cilj, plasman u finale i nastojat ćemo to izboriti. Nizozemci imaju novog izbornika i jako su dobri, pogotovo u obrani. Imaju mlade, potentne igrače i igrat će pred svojom publikom, ali očekujem i veliku podršku naših navijača u Rotterdamu. Čeka nas velika utakmica, za nas će to biti veliki izazov, ali bit ćemo spremni i očekujem našu pobjedu”, zaključio je Dalić, prenosi Direktno.hr

 

Komentari