Nenad Bjelica ima novi klub? Pronašao najveći posao do sada: Čeka ga težak zadatak

Marko Mrkonjić/Cropix

Nakon što je početkom rujna dobio otkaz na klupi Osijeka i od tada je bez posla čini se da Nenad Bjelica konačno našao novi posao i to do sada najveći.

Bjelica bi prema pisanju turskih medija sve dogovorio s aktualnim turskim prvakom Trabzonsporom. Bivši strateg Dinama i Osijeka tako je u “utrci” za klupu pobijedio Bilića te Dalića koji je bio prvi izbor uprave.

Branitelj naslova nalazi se na šestom mjestu s 21 bodom manje od vodećeg Galatasaraya. Trabzonspor je osnovan prije 55 godina, sedam puta su osvajali tursku Superligu te devet puta turski kup.

Foto: Marko Mrkonjic/ Cropix

Jaka momčad
U ekipi ga čeka nekoliko poznatih imena. Bivši igrač Barcelone Marca Bartra, nekadašnji ofenzivac Liverpoola Lazar Marković. Srbin je bio jedno vrijeme najveća zvijezda Srbije i bivši igrač Napolija Marek Hamšik koji je na jugu Italiju stekao kultni status te je igrač s najvećim brojem nastupa za klub te za vrijeme igranja srušio Maradonu po broju zabijenih golova.



Bjelica je u karijeri vodio Wolfsberger, Austriu Beč, Lech Poznan, Speziu, Dinamo te Osijek. Spominjao se nedavno njegov povratak u Dinamo kao i preuzimanje Poljske reprezentacije.

Bjelica će, kao i dosad, inzistirati na tome da sa sobom povede svoj stručni stožer. S njim bi sigurno trebao nastaviti pomoćnik Nino Bule, a o ostatku kadra Bjelica će pregovarati s prvim čovjekom turskog kluba, prenosi Dnevno.hr.

Komentari