Nenad Bjelica preuzeo bundesligaša: ‘Zaslužio sam, bilo je i vrijeme’

Foto: Guliver image

Prema pisanjima nekih medija, čini se da je Nenad Bjelica blizu preuzimanja Union Berlina. I to se potvrdilo, Bjelica je preuzeo bundesligaša!

Riječ je o njemačkom bundesligašu, a u kojem igra hrvatski reprezentativac Josip Juranović. Informacija je postala još ozbiljnija nakon što ju je “porebljao” i talijanski insajder Gianluca Di Marzio.

Podsjećamo, berlinski klub je nedavno smijenio Ursa Fischera i krenuo u potragu za novim trenerom. S druge strane, Bjelica je bez posla od početka listopada kada je zbog serije loših rezultata dobio otkaz u Trabzonsporu nakon samo nekoliko mjeseci.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Bjelica je spreman
“U ovom trenutku mi je prioritet Europa. Imao sam dosta ponuda u ovih mjesec dana iz arapskih zemalja, Kine, Japana, Amerike, međutim želim ostati u Europi i ići u neku od najboljih europskih liga i tamo se izboriti za dobro ime i status. Vidjet ćemo hoću to uspjeti. Spreman sam za to, 16 godina sam trener, preko 570 utakmica na klupi, mislim da je sazrelo vrijeme da dođem u neku takvu kvalitetnu ligu”, rekao je prije nekoliko dana Bjelica i čini se, konačno, dobio takvu ponudu.



Inače, Fischer je Union Berlin vodio pet godina i od njega napravio hit-klub Bundeslige te izborio plasman u Ligu prvaka. Međutim, presudio mu je ovosezonski niz od devet poraza u Bundesligi i rano ispadanje iz Kupa.

Union Berlin je prošle sezone završio četvrti, a sada je predzadnji sa samo sedam bodova iz 12 kola. U Ligi prvaka u skupini s Realom, Napolijem i Sportingom ima jedan osvojen bod u četiri kola.

Bjelica je oduševljen dakako…

“Zna se tko je i što je Union, to je vrlo dobro vođen klub u jednoj od najboljih europskih liga. Moj posao je izvesti momčad iz teške faze i ponovno pokazati njihovu snagu. Veselim se ovom izazovu. Želim vidjeti dobro organiziran, aktivan i dominantan nogomet i igrače koji su spremni preuzeti odgovornost. Od sada ćemo zajedno raditi na tome”, rekao je Bjelica prilikom potpisivanja ugovora.

 

 

Nenadu će ovo biti prvi trenerski posao u nekoj od liga Petice. Ranije je u Italiji bio trener Spezije, ali u Serie B. Karijeru je izgradio vodeći austrijske klubove Karnten, Lustenau, Wolfsberger i bečku Austriju, a nakon Spezije bio je u Lech Poznanu, Dinamu, Osijeku i Trabzonsporu. U Unionu će debitirati u srijedu u ogledu Lige prvaka protiv Brage.

“U Nenadu Bjelici dobili smo iskusnog trenera koji je uspješno radio u raznim zemljama. On ima jasnu ideju kako želi voditi našu momčad i kakav bismo nogomet trebali igrati. Dajemo mu povjerenje sa zadatkom da nas ponovno dovede do uspjeha. Bjelici i cijeloj ekipi želim dobar početak zajedničkog rada”, izjavio je Dirk Zingler, predsjednik kluba.

“Uvjeren sam da će se Nenad Bjelica sa svojim dugogodišnjim igračkim i trenerskim iskustvom dobro uklopiti u našu momčad. Učinit ćemo sve da popravimo sportsku situaciju i uspješno svladamo misiju ostanka u ligi. Veselim se ovoj suradnji”, poručio je sportski direktor Oliver Ruhnert.

 

 

Komentari