Neočekivani rasplet za najboljeg na svijetu: Đoković doživio dva poraza u danu

Twitter

Najbolji tenisač svijeta, Srbin Novak Đoković, do današnjeg dana izgledao je besmrtno. Harao je i u pojedinačnoj konkurenciji i u paru s tenisačicom Ninom Stojanović.

Đoković nije Steffi Graf

Njemačka tenisačica Steffi Graf je u sezoni 1988. uspjela osvojiti sva četiri Grand slam turnira, a tome je dodala i zlato na Olimpijskim igrama u Seulu. Tome se nadao i Novak jer je već u ovoj godini osvojio Australian open, Roland Garros i Wimlbedon

San o Golden Slamu ipak pretvorio se u prah i pepeo za Novaka Đokovića. Prvi tenisač svijeta je poražen u polufinalu od Alexandera Zvereva sa 6:1, 3:6, 1:6. Nijemac je napravio veliki preokret u trenutku kad je izgledalo da Srbin sigurno ide prema finalu.

Đoković je, naime, vodio 6:1 i 3:2 s breakom, meč je bio potpuno pod njegovom kontrolom i onda se dogodio raspad sustava. Zverev je nanizao osam gemova, dobio drugi set sa 6:3 i u trećem poveo 4:0.



Ako već nije uspio u lovu na Golden Slam, Đoković se mora koncentrirati na Grand Slam. Sva četiri najveća trofeja u kalendarskoj godini uspjeli su osvojiti samo Donald Budge (1938) i Rod Laver (1962, 1969).

Nije išlo niti u parovima

Osim ovog poraza, Đoković i Nina Stojanović izgubili su u polufinalu olimpijskog turnira u igri mješovatih parova od Aslana Karaceva i Jelene Vesnije 7:6 (7-4), 7:5.  i tako Đokovića u subotu čekaju dva dvoboja za broncu, u pojedinačnoj konkurenciji protiv Španjolca Pabla Carrena Buste, a u mješovitim parovima protiv Barty i Peersa.

Nakon ovog teškog dana dao je i izjavu za medije u kojoj je rekao: “To je sport. On je igrao bolje. Moram mu odati priznanje na preokretu. Servirao je ekstremno dobro. Nisam dobivao mnogo prilika na njegov drugi servis, a moj servis drastično je opao – otkad sam poveo s 3:2 u drugom setu, nisam dobivao lake poene uopće.”

“Igra mi se raspala, mislim da je uzeo osam gemova. Stao sam, dao sam njemu da napadne, slab postotak prvog servisa… Na ovom nivou, s pritiskom Igara i nastupa za svoju zemlju… Što da se radi? Nisam došao svjež ovdje, došao sam izuzetno iscrpljen, ali sam došao motiviran, naravno, sa željom da donesem medalju”, rekao je Đoković.

Komentari