Nije loše! Evo koliko su Dinamo i Zrinjski zaradili pobjedama u Konferencijskoj ligi

Foto: Goran Mehkek/CROPIX

Nakon što je kroz povijest igrao Kup/Ligu prvaka, Kup UEFA/Europsku ligu, Kup pobjednika kupova i Kup velesajamskih gradova, Dinamo je sinoć prvi put u svojoj povijesti zaigrao i u Konferencijskoj ligi, natjecanju pokrenutom 2021. godine.

Dinamo je ujedno i prvi hrvatski predstavnik u povijesti Konferencijske lige.

Do trećeg po jačini europskog natjecanja, Dinamo je došao nakon što je ispao u 3. pretkolu Lige prvaka od AEK-a, a potom i u play-offu Europske lige od praške Sparte.

“Modri” ove sezone 19. put igraju u nekoj od skupina europskih kupova, pri čemu prvi put u Konferencijskoj ligi. Do sada su osam puta igrali u skupini Lige prvaka, sedam puta u skupini Europske lige, te tri puta u skupini Kupa UEFA.



Kakvi su financijski benefiti
Dinamo i Zrinjski, koji je u premijernom nastupu u skupini nekog europskog natjecanja slavio protiv AZ-a, za pobjede će dobiti 500.000 eura. Za bod se dobije 166 tisuća eura.

U slučaju da osvoji prvo mjesto u skupini, dobit će 1,25 milijuna eura. Prvo mjesto bi bilo poželjno i jer se time izbjegava doigravanje s klubovima koji će biti treći u Europskoj ligi i ide se izravno u osminu finala. Četvrtfinale je dodatnih milijun eura, polufinale s dva, a finale tri milijuna eura. Osvajanje donosi još dva milijuna eura, prenosi Direktno.hr.

Komentari