Nije mala svota! Evo koliko će Vatreni zaraditi ako osvoje Ligu nacija

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

Iako je u očima mnogih Liga nacija natjecanje koje bespotrebno tereti igrače i izbornika, ono reprezentacijama donosi znatno više od igranja “običnih” prijateljskih utakmica, kako se do sada činilo.

Naime, uspjeh u Ligi nacija značajan je za plasman na EURO 2024. u Njemačkoj, ali i vrijedno natjecanje s financijske strane.

Hrvatska reprezentacija ušla je u polufinale spomenutog natjecanje čime je još jednom pokazala da pripada vrhu europskog i svjetskog nogometa.

Podsjetimo, Hrvatska je na trećem Final Fouru debitant i ukupno deveta reprezentacija koja se na njega plasirala. U Rotterdam je došla kao sedma reprezentacija FIFA-ine ljestvice (Nizozemska 6., Italija 8., Španjolska 10.), ali i kao najbolje plasirana selekcija sa SP-a u Kataru i s najboljim startom u kvalifikacijama za EURO 2024.



Epski sudar s Nizozemskom u Rotterdamu četvrti je veliko polufinale naših Vatrenih, nakon ona tri na SP-ima 1998. (bronca), 2018. (srebro) i 2022. (bronca) godine.

Stoga jedino što nam fali je zlato!

Uspiju li Zlatko Dalić i njegovi momci okititi se trofejem očekuje ih pozamašna financijska nagrada od čak deset i pol milijuna eura. Zato su Vatreni pred još jednim povijesnim izazovom.

Komentari