Nogometaši Dinama nisu uspjeli pobijediti Goricu, dvoboj završio bez pogodaka

Foto: Ronald Gorsic / CROPIX

Nogometaši Dinama nisu uspjeli na maksimirskom stadionu pobijediti Goricu, dvoboj trećeg kola HNL-a završio je bez pogodaka.

Dinamo je pogotovo u drugom poluvremenu pritisnuo suparnika i stvorio veliki broj prilika, ali je sjajnu večer odradio velikogorički vratar Ivan Banić koji je najzaslužniji za bod Gorice. Dinamo je tako nakon poraza od Hajduka i pobjede kod Istre 1961 upisao prvi remi u sezoni. Gorica nakon tri kola ima pet bodova te je treća na ljestvici.

Dinamo nije dobro izgledao u prvom poluvremenu. Gorica je uspijevala parirati u svemu te je relativno lako zaustavljale napade Dinama koji nisu dolazili u valovima, niti je Dinamo na pravi način pritisnuo suparnika.

Čak štoviše, najbolje prilike u prvom dijelu imali su Velikogoričani. U 23. minuti je Ndockyt najavio gostujuće mogućnosti, ali je njegov udarac bio laka zadaća za Livakovića. No, mnogo opasnije bilo je u 27. minuti. Opet je pucao Ndockyt, ponovno je na mjestu bio Livaković, ali je na odbijenu loptu natrčao Mitrović i pogodio okvir domaćih vrata.



Nastavilo se u sporom ritmu, a najbolju šansu Dinamo je imao u nadoknadi prvog dijela. Petković je poslao povratnu loptu koju Perić nije uspio smjestiti iza suparničkog vratara.

U drugom poluvremenu pojačao se pritisak Dinama. Prvo je u 57. minuti pokušao Baturina, a još je bolja šansa bila ona u 65. kada je s 20 metara pucao Bruno Petković, ali je velikogorički vratar Banić odlično intervenirao.

Utakmica je dobivala na ritmu kako se bližio kraj, a bez odgovora nije bila ni Gorica. U 71. minuti opet se u strijelce mogao upisati Mitrović, ali je pucao preko vrata. Samo koju minutu kasnije još je jednom u glavnoj ulozi bio Petković, ali ni tom prilikom nije pogodio cilj.

U nastavku susreta u igru je ušao Luka Ivanušec koji je bio najveća opasnost po Goricu u završnici utakmice. U posljednjih deset minuta Ivanušec je imao dvije odlične šanse, ali je jednom bio neprecizan, dok je u drugom navratu prepreka bio gostujući vratar Banić.

U finišu je trajala prava opsada gostujućih vrata. Najbolju je šansu imao Baturina u 93. minuti, ali je i njegov udarac zaustavio Banić i sačuvao svoju mrežu netaknutom te Gorici donio veliki bod.

Dinamu idućeg tjedna slijedi novi europski test, gostovanje u utorak kod grčkog prvaka AEK-a u prvom susretu 3. pretkola Lige prvaka.

U prvom subotnjem susretu nogometaši Slaven Belupa i Rudeša tražili su u međusobnom ogledu u Koprivnici premijernu pobjedu u sezoni, a do nje je stigla domaća momčad koja je slavila 3:2 (1:1).

Junak pobjede Slaven Belupa bio je Vinko Međimorec koji je postigao dva pogotka, u 56. i 74. minuti, dok je prvi za domaćina na susretu dao Ante Crnac u 44. minuti. Strijelci Rudeša su bili Aleksa Latković u 45. te Ivan Tomečak u 78. minuti.

U nedjelju se sastaju Rijeka i Istra 1961 na Rujevici s početkom u 21 sat, dok je dvoboj Osijeka i Hajduka odgođen na zahtjev Osječana, a zbog europskih obveza.

Kolo je otvoreno u petak utakmicom Lokomotive i Varaždina koja je završila 3-3, premda su gosti iz Varaždina vodili 2:0 i 3:1.

Komentari