Nogometni stručnjaci razočarani: Polufinale Eura nije smjelo biti odlučeno na taj način

flickr

Razni nogometni stručnjaci i analitičari su putem raznih medija izrazili nezadovoljstvo sviranim penalom kojim je Engleska pobijedila Dansku i prošla u finale Europskog prvenstva. Posebno su se okomili na same Engleze.

Danas se u nogometnom svijetu puno debata vodi oko pitanja je li Raheem Sterling odglumio pad u kaznenom prostoru kojim je iznudio kazneni udarac za Englesku u produžetku polufinalnog dvoboja Eura protiv Danske nakon kojega je Engleska postigla pobjedonosni pogodak za plasman u finale.

Oštre kritike

Prvi je svoje viđenje situacije dao Dietmar Hamann, bivši njemački reprezentativac koji je dobar dio igračke karijere proveo u Engleskoj. On je tu situaciju vidio ovako: “Englezi su pobijedili iz kaznenog udarca koji je dosuđen nakon očitog simuliranja. Engleska se uvijek ponosila time kako je domovina fair-playa, a ne simuliranja.”

Što se tiče novina, vrlo pedantna u svom viđenju utakmice bila je madridska Marca: “Englezi uvijek govore kako je loše što stranci u njihovom nogometu pokušavaju padanjem u kaznenom prostoru prevariti suca.”



“U čistom engleskom nogometu to se ne događa. Osim, naravno, u polufinalu Europskog prvenstva. Bilo bi lijepo kada bi Englezi prestali dijeliti lekcije ostatku kontinenta u vezi simuliranja.”

Jedno mišljenje od zaista adekvatne osobe za komentiranje ovakvih situacija dobili smo od bivšeg švedskog suca Jonasa Erikssona: “Ovo je bio mekani penal… polufinale EURA nije smjelo biti odlučeno na taj način. Najviše me iznenađuje i ljuti to što se VAR nije oglasio.”

Komentari