Novak Đoković se ponovno vraća u Australiju

flickr

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Novak Đoković dobio je fantastične vijesti za Australian Open 2023. Tamošnje vlasti su poništile odluku kojom mu se zabranjuje ulazak u zemlju na tri godine, javlja australski The Age.

Srpskom tenisaču prošle godine zabranjen je nastup na Grand Slamu u Melbourneu jer se nije cijepio protiv koronavirusa.

U pravoj drami koja se odvijala uoči zadnjeg Grand Slama u Australiji, australska vlada mu je u dva sudska ročišta odbijala vizu, te su ga na kraju i deportirali uz zabranu ulaska u zemlju od tri godine.

S dolaskom novog ministra imigracije Andrewa Gilesa, odluka o zabrani ulaska u zemlju se poništava, a više nije potrebno biti cijepljen.



Australian Open počinje 16. siječnja, a direktor ovog Grand Slama Craig Tiley je jasno poručio da Novaka želi gledati u Melbourneu:

– Ne mislim da bi se trebale raditi iznimke i poseban tretman, ali ova odluka je na vladi i ja znam da Novak želi doći ovdje kod nas i vratiti se natjecanju. On voli Australiju, ovdje je postigao svoje najveće uspjehe.

Australian Open sljedeće će se godine održati od 16. siječnja do 29. siječnja. Đoković je rekorder po broju osvojenih titula u Australiji, dosad je u Melbourneu pobjeđivao devet puta.

Komentari