Novaka Đokovića napustio dugogodišnji trener

flickr

Marian Vajda više nije trener Novaka Đokovića, objavio je Sport Klub. Ranije danas objavljeno je kako je donedavno prvi tenisač svijeta raskinuo suradnju i s dugogodišnjim sponzorom francuskim Peugeotom.

Slovački trener bio je više od 15 godina uz Đokovića te ga je pratio do svih 20 Grand Slam naslova. Suradnju su počeli prije Roland Garrosa 2006. te su od tada bili zajedno, osim jednogodišnje pauze u razdoblju od travnja 2017. do travnja 2018.

Đoković i Vajda dogovorili su se oko prekida suradnje još po završetku prošlogodišnjeg ATP finala u Torinu. Marian Vajda nije bio sa Đokovićem od početka sezone, no podržavao ga je tijekom teških trenutaka u Australiji.

Nakon što se 2019. za vrijeme Wimbledona Đokovićevom stručnom stožeru priključio Goran Ivanišević, Vajda je smanjio broj turnira na kojima ga je pratio kako bi više vremena mogao provoditi s obitelji.



Ostatak Đokovićevog tima je nepromijenjen – trener je Goran Ivanišević, fizioterapeuti Ulises Badio i Miljan Amanović te kondicijski trener Marco Panichi.

Komentari