Obala Bjelokosti pobjedom otvorila Afričko prvenstvo

Obala Bjelokosti pobjedom je otvorila afričko nogometno prvenstvo, a u Abidjanu su domaćini turnira pobijedili Gvineju Bisao s 2-0.

Obalu Bjelokosti mnogi smatraju jednim od favorita za prvenstvo, a glavni među njima je branitelj naslova Senegal.

Obala Bjelokosti dobro je otvorila uvodnu utakmicu, a Seko Fofana iz Al Nassra zabio je u četvrtoj minuti. Isti igrač je u 34. minuti pogodio gredu, da bi u drugom dijelu, u 58. minuti, napadač Crvene zvezde Jean-Philippe Krasso pogodio je za 2-0. Igrač Hajduka Ismael Diallo ostao je na klupi Bjelokošćana.

Obala Bjelokosti i Gvineja Bisau nalaze se u skupini A u kojoj su još Nigerija i Ekvatorijalna Gvineja. U skupini B su Egipat, Gana, Zelenortski otoci i Mozambik, u C Senegal, Kamerun, Gvineja i Gambija, u D Alžir, Burkina Faso, Mauritanija i Angola, u E Tunis, Mali, Južnoafrička Republika i Namibija, a polufinalist je u F posljednjeg SP-a, Maroko, DR Kongo, Zambija i Tanzanija.



U osminu finala izborit će prvoplasirane i drugoplasirane momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane momčadi.

Ovogodišnji pobjednik, a finale će se održati 11. veljače, dobit će rekordnih 6.4 milijuna eura za naslov, što je 40 posto više nego što je Senegal dobio na prošlom prvenstvu.

Komentari