Obavljen ždrijeb UEFA-ine Lige prvaka: Manchester City i PSG u grupi A, Bayern i Barcelona u E!

UEFA.com

Danas se u Istanbulu održao ždrijeb skupina za UEFA-inu Ligu prvaka. Nažalost, Dinama, zbog jučerašnjeg ispadanja od moldavskog Sheriffa tamo nema, ali zato je bilo dosta toga zanimljivog.

Individualne nagrade

Prvo su podijeljene individualne nagrade, a one su otišle u ruke sljedećih nogometaša i nogometašica. Najbolji golman Lige prvaka u sezoni 2020/21 je Edouard Mendy, a najbolja golmanica je Sandra Panos.

Najbolji vezni igrač Lige prvaka u sezoni 2020/21 je N’Golo Kante, a najbolja vezna igračica je Alexia Putellas. Najbolji obrambeni igrač Lige prvaka u sezoni 2020/21 je Ruben Dias, a najbolja obrambena igračica je Irena Parades.

Najbolji napadač Lige prvaka u sezoni 2020/21 je Erling Haland, a najbolja napadačica je Jennifer Hermoso.



Skupine smrti

Ono što je posebno pobudilo interes navijača su derbiji. Njih će ove ove godine, već u grupama, biti napretek. Posebno zanimljiva je grupa A gdje će se susreti najbogatiji klubovi svijeta, PSG i Manchester City.

Tu će biti i, talenata pun, RB Leipzig u kojem igra naš Joško Gvardiol te belgijski Club Brugge. Druga grupa smrti je, nesumljivo grupa E. U njoj će igrati dvije ponajbolje ekipe svijeta, Bayern i Barcelona. Njima će društvo praviti Benfica te Dynamo Kiev

Tu bih još definitivno izdvojio i posljednju grupu H. Liverpool koji s oporavljenom obranom ponovno napada sam svjetski vrh i Simeneov, vječno defenzivni, Atletico dobili su vrlo jako društvo u vidu Porta i Milana.

Ostale skupine

Jako kvalitetna je i grupa H. Chelsea pojačan Romeluom Lukakom izgleda zaštrajućuje, a već u grupi sastat će se s Juventusom Cristiana Ronalda. Njima će društvo praviti Zenit i Malmo, ali jasno je koje dvije ekipe idu dalje.

Dinamov krvnik Sherrif će imat jako težak zadatak jer su za protivnike dobili Real Madrid, ali i aktualnog prvaka Italije, milanski Inter. Eventualnu borbu za treće mjesto vodit će s ukrajinskim Šahtarom.

Ostale skupine izgledaju ovako. Grupa C: Sporting, Borussia Dortmund, Ajax, Bešiktaš. Grupa F: Villarreal, Manchester United, Atalanta, Young Boys te grupa G: Lille, Sevilla, Salzburg, Wolfsburg.

Ovo su datumi odigravanja utakmica grupne faze: Prvo kolo: 14/15 rujna, drugo kolo: 28/29 rujna, treće kolo: 19/20 Listopada, četvrto kolo: 2/3 studenog, peto kolo: 23/24 sttudenog, šesto kolo: 7/8 prosinca. Spremite se, polijećemo.

Komentari