‘OBITELJ JE TEMELJ SVEGA’ Janica Kostelić uz oca Antu na dodjeli nagrade za životno djelo

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Danas je bio poseban dan za obitelj Kostelić jer je nagradu za životno djelo, od Hrvatskog skijaškog saveza primio Ante Kostelić, a uz laureat Antu prisutni su bili i naši najbolji skijaši svih vremena Janica i Ivica Kostelić putem video-linka.

Popularni ‘Gips’ je prvi dobitnik nagrade koja nosi njegovo ime, nagradu za životno djelo Anti Kosteliću uručili direktor hrvatskih skijaških reprezentacija Vedran Pavlek i predsjednik Hrvatskog skijaškog saveza Miho Glavićp.

Sam kip prikazuje Antu Kostelića u svojstvenoj pozi, u skijaškom odijelu i s lopatom u rukama, simbolizirajući kako se do uspjeha može doći samo napornim radom, a brončanu statuu je izradio hrvatski umjetnik Ivica Propadalo, prenosi Dnevno.hr

Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Nije zbog novca



“U tih nekoliko riječi ne mogu izgovoriti sve što bi bilo potrebno i što se i očekuje da jednoga dana opišem što sam doživio u ovih 30 godina, koje su postale manje ili više uspješne. Moram ljudski priznati, da su, kao i većina naših života, završile kao zbroj iluzija, koje bi bilo bolje izraziti u nekoj pjesmi”, rekao je Kostelić u govoru pa istaknuo:

“U ocjenjivanju sportskog rezultata ponižavajuće da se kaže koliko će netko na tome zaraditi milijuna na tome. To je bijedno. Nijednu stvar koju sam napravio, nisam napravio zbog novca”, rekao je Ante Kostelić, dok je uz njega bila Janica, Ivica se javio iz Semmeringa:

“Nagrada mome ocu je i nagrada meni, mojoj obitelji, jer sve što smo učinili, učinili smo zajedno”, poručio je Ivica Kostelić putem video veze iz Austrije.

image
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Obitelj je temelj svega

Janice nije neko vrijeme bilo u medijima, a na veliki dan za njenu obitelj je izjavila:

“Svakako je to poseban dan i za mene. Uvijek je lijepo primati nagrade iako to nikad nije bilo nešto što je oca motiviralo. No, lijepo je znati da ljudi to gledaju i cijene”, rekla je Janica i otkrila najljepši trenutak karijere:

image
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

“Za mene osobno najljepši trenutak kada je moj brat Ivica osvojio olimpijsko srebro u kombinaciji u Torinu. To je bio najupečatljiviji trenutak u mojoj i njegovo karijeri”, rekla je Janica i približila odnos oca i kćeri na sportskom planu:

“Za njega je bilo teže jer kada si roditelj ne možeš zapostaviti tu stranu. Za mene je to bilo dobro. Držim da bi teško funkcionirala s nekim tko nije moj tata jer sam si mogla priuštiti puno više slobodnijeg ponašanja nego kod nekog trenera koji nije rodbinski vezan sa mnom nego profesionalno pa sam imala više mjesta za svoje tvrdoglavosti”, rekla je naša velika skijašica i za kraj naglasila važnost obitelji:

“Obitelj je temelj svega, ona je tu da nas potiče da ostvarimo što si želimo, da prepoznamo sebe u nečemu u čemu bi mogli biti uspješni. Obitelj bi trebala biti temelj uspjeha, oni su tu od početka da nas podržavaju. To se previše naglašava kao nešto posebno, a ne nešto što bi trebalo biti normalno”, kazala je Janica.

image
Foto: Goran Mehkek / CROPIX

Komentari