OD****** OD DINAMA

Ilustracija Foto: Igor Kralj/PIXSELL

Divno je da je Dinamo postao takva momčad da ima pravo sanjati iznenađenje protiv golijata poput Tottenhama i jednog od najvećih trenera u posljednjih xx godina. Tko god dođe na vlast u Zagrebu, krenut će u atack neviđenih razmjera na klub koji je, prema svim parametrima, postao povijesna iznimka u ovom podneblju.

Da ne ponavljamo previše o strašnom omladinskom pogonu, velikom broju svjetskih igrača i viceprvaka svijeta koje je klub stvorio, nevjerojatnim podvizima i tako dalje… U svakom slučaju, komunjare koje dođu na vlast i nemaju pojma o sportu, a pogotovo o modernom nogometu i biznisu koji iza njega stoji i hrani milijune, ima za cilj od Dinama napraviti Hajduk.

Nekad veliki klub pretvoriti u klub poluamatera, po modelu kojeg vodi udruga uličara i također pogonjenima interesima ljudi za koje nemaju pojma da stoje iza njih, veseliti se prosjeku umjesto prosperitetu i napretku, vratiti Dinamo na ono što je bio prije desetke godina jer oni žale za takvim vremenima i ne shvaćaju da se svijet mijenja, raste, napreduje, a biznis ne prašta amaterizam i gušt za nekolicinu fanatika.

Manipuliraju navijačima jer ne shvaćaju ili ne žele prihvatiti da je sport jedna opipljiva slika koja ruši njihovu ideologiju jer jasno prikazuje da uspjeh i rast povećavaju publiku i simpatizere koji tako pomažu napredak voljenog kluba jer oni svoje publike jednostavno – nemaju.



Manipuliraju navijačima i prodaju im priču da se duh kluba gubi jer on raste. Da je loše ako se za klub čuje u svijetu, ako on ima mogućnost doći do toga da ne živi samo od prodaje igrača, iako je Hrvatska i dalje miljama od toga. A navijači koji vole svoj klub, bili na tribini protiv Slavena ili Reala, ne uklapaju se u svijet ekipe čiji rad nitko ne cijeni pa žive od poticaja i mrvica politike.

Ekipa koja pikira vlast u prvom planu ima ulupavanje milijuna u njihove filmove, predstave i izložbe koje nitko ne gleda i za koje ne zna nitko osim njih i ekipe iz eventualno Sarajeva, udruge i projekte koje ne služe ničem, a s jedne strane je to i bolje jer njihove šape bolje je pustiti u nešto amaterski, nego ih miješati u nešto kvalitetno i potencijalno još bolje.

Iako smo po ulaganju u sport na dnu Europe, a po ulaganjima u ‘nevladin’ sektor i uhljebarijat javnozagrabdžija u vrhu, bolje je da njihovu ‘pomoć’ sportu svedemo na minimum. Kao i bilo kojih političkih birokratlija. Njima su pojmovi ‘privatno’, vaučerizacija i slično mrski, a ‘naše’ i državno svetinja.

A to što svaki sportski klub, od najnižih selskih liga, krene u prosperitet čim ih neki imućni lokalpatriot napumpa kapitalom krene djeci otvarati svjetliju budućnost i otvarati vrata o kojima bi mogli samo sanjati, njih ne zanima. No, ko što kaže jedna politička opcija poštenih, ali krivih namjera u ovom slučaju: NE_ĆE_TE! #ajmodinamo

Komentari