Odlazak među velikane: Nikola Vlašić novi je igrač West Hama!

Hrvatski nogometaš Nikola Vlašić od sljedeće sezone više neće braniti boje ruskog CSKA. Danas je i službeno dogovoren transfer vrijedan čak 30 milijuna eura kojim će Vlašić postat igrač West Hama.

Time je postao i najplaćeniji Hrvat u ovom prijelaznom roku! Plaća koju bi Vlašić trebao dobivati iznosit će četiri milijuna eura godišnje, ugovor mu vrijedi do 2026., ali bitnija je prilika koju potentni veznjak dobiva.

Već se okušao u engleskom nogometu, no nije se nametnuo u redovima Evertona. Ipak, tamo je odigrao 19 utakmica, i to uglavnom s klupe, pa je prešao u trofejni ruski klub s kojim je igrao u Europskoj ligi protiv Dinama.

Tamo se isprofilirao u jednu od ključnih poluga ekipe. Potvrdio je status jednog od najboljih igrača lige te se ustalio u početnoj postavi reprezentacije. Stoga sada ne sumnjamo kako će stvari biti drukčije.



No, u cijelu je priču uključen još jedan klub – splitski Hajduk, kojem bi pak trebalo pripasti oko šest milijuna kuna, odnosno oko 800.000 eura. Vlašić se uz Čekićare obvezao biti pet sezona, a oni će mu za to plaćati četiri milijuna eura po sezoni.

Kako West Ham igra Europsku ligu, Vlašić će imati priliku ponovno igrati protiv zagrebačkog Dinama, ali ovaj puta s jačom momčadi i većoom motivacijom s obzirom da je ove sezone bio neuspješan u utakmica s hrvatskim predstavnikom.

Komentari