Ogroman kiks Osijeka! Istra s igračem više preokretom slavila na Opus Areni

Foto: Vlado Kos/Cropix

Osijek je nakon tri uzastopne pobjede nagazio “na minu”. Istra je usporila Bijelo-plave u borbi za europske pozicije koji više ne drže sve u svojim rukama, a Kohorti pokvarila rođendansku feštu. Iskoristili su Puljani sat vremena igrača više u polju za svoju prvu pobjedu na istoku Hrvatske nakon čak deset godina. Alarm zvoni jer Osječanima je to bio drugi uzastopni prvenstveni poraz na Opus Areni pred čijim su tribinama u zadnje tri utakmice osvojili tek jedan mršavi bod.

Osijek poveo pa dobio crveni karton

Lovrić je prihvatio loptu na lijevom krilu, izborio se za prostor za ubačaj i poslao loptu na peterac gdje se nalazio najbolji osječki strijelac Mierez. Argentinac je krenuo na loptu, no nije ju uspio dodirnuti, no svojim je pokretom zbunio Majkića na vratima pa vratar Istre nije ni reagirao na loptu koja je završila iza njegovih leđa.

U 36. minuti domaća navijačka skupina Kohorta lijepom je koreografijom obilježila svoj 36. rođendan, a domaći igrači su, čini se, više obraćali pozornost na događaje na tribinama nego na travnjaku. To je iskoristio gostujući stoper Koski koji je pojurio prema domaćem golu, zaustavio ga je tek Bralić i to grubim startom na 18 metara od gola. Bralić je zbog toga isključen, a iz slobodnog udarca Vuk je pogodio za 1:1.

VLADO KOS Cropix

Istra iskoristila igrača više

Puljani su igrača više na terenu iskoristili za pobjednički pogodak već početkom nastavka. Ekong se “prošetao” kroz domaću obranu, ušao u kazneni prostor i preciznim udarcem svladao Kolića. Zanimljivo, Ekong je bio strijelac pobjedničkog pogotka za Istru i u posljednjem dvoboju ovih momčadi ranije ove godine u Puli.



Hrvatski napadač nakon ozljede poručio: ‘Ostao je gorak okus, ali nije još sve gotovo’

Osijek nastavlja borbu za Europu

Ovom pobjedom Istra 1961 je skočila na osmo mjesto ljestvice s 31 bodom, jednim više od Slaven Belupa koji će kasnije u subotu ugostiti Hajduk, dok je četvrti Osijek ostao na 45 bodova, jednim više od pete Lokomotive koja će u nedjelju igrati protiv Dinama, a 10 manje od trećeg Hajduka.

 

Komentari