Osijek ima novog heroja: Istra nemoćna na Opus areni

Foto: Vlado Kos / CROPIX

Nakon pobjede Hajduka protiv Slaven Belupa danas je nastavljeno 13. kolo SuperSport HNL-a. Rudeš i Varažadin odigrali su bez golova na Kranjčevićovoj, a Osijek je na Opus areni ispratio Istru s 3:1.

Sve domaće golove dao je Vedran Jugović koji je u igru ušao na startu drugog poluvremena. Strijelac je bio u 47., 86. i 94. minuti iz jedanaesterca. Opus arena dobila je tako novog heroja, a s velikim aplauzom su dočekali Zekića.

Istra 1961 je i dalje pretposljednja, ima pet bodova više od posljednjeg Rudeša. Jedini strijelac Istre 1961 u subotnjem ogledu bio je Elias Zaian Filet u 97. minuti. Bio mu je to prvijenac.

Zelenika i Marković briljirali
U Kranjčevićvoj u glavnoj ulozi su bili vratari. Bila je to sjajna utakmica za Markovića i Zeleniku. Rudeš je dobro otvorio utakmice te je mogao povesti već u petoj minuti. Prvo je pucao Špeljak, ali je odlično reagirao gostujući vratar Zelenika, dok u nastavku akcije precizan nije bio Pasariček.



U nastavku najbolja je bila prilika Varaždina u 62. minuti. Iz blizine je pucao Mitrovski, ali je na sjajan način intervenirao vratar Rudeša Marković i spriječio siguran gostujući pogodak. U 78. minuti Petković je imao veliku priliku, ali Zelenika je sačuvao bod gostima. Varaždin je ostao šesti na ljestvici, dok je Rudeš i dalje uvjerljivo posljednji te i dalje čeka premijernu prvenstvenu pobjedu. Osijek je sada treći s dva boda više od Dinama, ali i s dvije utakmice više. Istra je deveta s pet bodova više od Rudeša.

 

Komentari