Osijek šokiran usred Opus Arene: Varaždin im očitao lekciju, Zekić poludio

Foto: Ivan Peric / CROPIX

Osijek je doživio jako težak udarac na domaćem terenu. U prvoj utakmici 27. kola HNL-a Varaždin je kao gost svladao Osijek sa 1-0 (1-0). Jedini pogodak na utakmici postigao je Leon Belcar.

Gol je postignut već u 12. minuti nakon loše reakcije obrane domaćina. Obrana prvo nije dobro raščistila ubacivanje Postonjskog iz slobodnog udarca pa je lopta stigla do Boršića koji je vratio loptu u kazneni prostor.

Nakon toga pokušali su sa offside zamkom gdje su uhvatili tri gostujuća igrača, ali ne i strijelca Belcara koji je došao iz drugog plana i zabio, pokazalo se, pobjedonosni pogodak.

image
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Kriza Osijeka

Na terenu je označeno zaleđe, ali nakon duge VAR provjere gol je priznat. Zekić je napravio dvije izmjene nakon pola sata igre i iznenadio navijače, ali Osijek nije uspio doći blizu izjednačenju.



Najbliže golu bio je Ladislav Almasi u 67. minuti, ali dokapetan Varaždina Zelenika bio je spreman i mreža je ostala netaknuta. Osijek ej izgledao loše i bez ideje, a Varaždin se uspješno branio.

image
Foto: Ivan Peric / CROPIX

Varaždin je postao crna mačka po Osijek. Peti put zaredom napustili su Slavoniju neporaženi. Dva puta Bjelica, onda Poms pa Tomas nisu ih uspjeli, a taj niz s porazom nastavio je Zekić.

Varaždin je danas uspio prekinuti niz od pet utakmica bez pobjede. S ova tri boda su skočili na šesto mjesto i zaostaju šest bodova od Osijeka na četvrtom. Na petom mjestu je Lokomotiva s istim brojem bodova i utakmicom manje od Osijeka.

Očekuje nas spektakl u Ligi prvaka: Ždrijeb spojio Modrića sa Kovačićem i Gvardiolom

Komentari