Osijek šokirao Poljud: Hajduk doživio još jedan poraz

Foto: Paun Paunovic/CROPIX

Osijek je u derbiju 12. kola SuperSport HNL-a priredio iznenađenje dolaskom do 2:0 protiv Hajduka na Poljudu. S povratnikom Zoranom Zekićem na klupi, Osječani su slavili zaslugom Petra Brleka na samom početku drugog poluvremena i autogolom Hajdukovog čuvara mreže Ivana Lučića u 74. minuti.

Brlek je pogodio na kraju brze akcije Osijeka nakon 15-ak sekundi u drugom dijelu, a kod drugog gostujućeg gola bilo je i puno nesreće za Lučića na vratima.

Nakon što je dobio dvoboj s Filipom Krovinovićem i ušao u 16-erac, Nail Omerović pogodio je stativu, a lopta se od nje odbila u Lučića i otišla iza gol-crte za gostujuće povećanje vodstva.

Zvižduci odjeknuli Poljudom
Na kraju utakmice čuli su se zvižduci na Poljudu, bilo je i poruka za Ivana Leku da ode s klupe Hajduka, a momčad i trener su ovog puta to zaslužili predstavom u kojoj nisu imali pravu ideju kako probiti goste iz Osijeka.



Hajduk je izgledao jalovo, a nije ih uspio pokrenuti niti ulazak Marka Livaje u 57. minuti. Opterećen ozljedom, Livaja je derbi kola počeo na klupi, nakon ulaska zaprijetio je udarcem iz okreta nakon lijepog primanja lopte u 70. minuti, ali taj pokušaj otišao je iznad gola dok je na semaforu još bilo 1:0 za goste.

Osječani su ubrzo povisili prednost i time riješili utakmicu.

Hajdukov poraz bio je poklon za njegove rivale na vrhu ljestvice. Rijeka je ostala prva, sada s dva boda prednosti pred splitskim Bijelima, a Dinamo i Gorica imaju dva boda zaostatka za drugoplasiranim Hajdukom, Dinamo uz utakmicu manje.

Sada je blizu i Osijek koji ima tri boda zaostatka za Hajdukom, a pet bodova manje od vodeće Rijeke.

 

Komentari