Pašalić: Moram zahvaliti izborniku na pozivu, presretan sam

Foto: HNS

Ofenzivni nogometaš Rijeke Marco Pašalić pomalo je neočekivan dobio poziv izbornika Zlatka Dalića za reprezentaciju, iako nije imao ni pretpoziv.

– Moram zahvaliti izborniku na pozivu, presretan sam, bio sam u šoku kako se sve brzo dogodilo. Presretan sam i prezahvalan, na meni je da šutim i radim.

Je li pričao s Dalićem o svojoj ulozi?

– Nisam ništa posebno pričao, više upoznavanje, više trening, razgovor s igračima i suigračima, upoznavanje… Prvi put sam tu i za mene je to velika čast.



Kako vidi dvoboj s Latvijom?

– Sve su utakmice teške, nikoga ne smiješ podcjenjivati, moraš uvijek dati maksimum. Znam da smo puni energije, odigrat ćemo te utakmice muški, znamo što moramo raditi.

Kakav mu je dojam o reprezentaciji?

– Ja sam od malih nogu sanjao da igram za hrvatsku reprezentaciju. Bio sam nervozan prije nego što sam upoznao dečke, ali onda bude normala, treniraš s njima i vidiš da je to na kraju sve nogomet. Moram biti zahvalan do neba, dati 101 posto od sebe na terenu pa što bude, bude.

Latvija bi mogla biti tvrd orah jer će se braniti, bit će hladno…

– Ne bih rekao da je pritisak, znamo što znamo, kakav imamo kvalitet, u teškim trenucima uvijek smo sve odradili maksimalno.

Kako je reagirala obitelj?

– Obitelj je bila više u šoku od mene, ali presretni su. Svima nam se ostvario san. Sad trebam pokazati zašto sam ovdje, jer poziv je došao, ali moram ga opravdati, pokazati zašto sam ga zaslužio. Uvijek ću dati sve od sebe i što bude.

U Vatrenima su sad dva Pašalića, što će Marco nositi na dresu?

– Mislim da će Mario ostaviti svoje, ipak je ovdje duže od mene, a meni će pisati slovo “M” pa točka pa Pašalić. Nije problem, isti smo ,samo nismo u rodu, rekao je šaljivo za kraj Pašalić.

Komentari