Pašalić pred polufinale s Nizozemcima: “Ne bojimo se nikoga i puni optimizma idemo na finale”

Foto: Tom Dubravec/Cropix

Hrvatski reprezentativac Mario Pašalić dao je intervju za europsku nogometnu federaciju Uefu, u kojem je detaljno rezimirao put Vatrenih na završni turnir Lige nacija u Nizozemskoj, prenosi HNS.

Pašalić je govorio o svakoj utakmici hrvatske reprezentacije na putu do velikog uspjeha, plasmana na Final Four prestižnog europskog reprezentativnog natjecanja.

Prvo se osvrnuo na poraz Hrvatske od Austrije (0-3) na samom početku Lige nacija.

– Nakon utakmice bili smo svjesni da to nije bilo naše najbolje izdanje i da ćemo se morati vaditi protiv nominalno i na papiru težih protivnika Danske i Francuske što smo na kraju i uspjeli. Vidjeli smo da ako nismo kompaktni u fazi obrane i nismo zajedno, ako idemo pojedinačno da to može stvoriti probleme. U toj prvoj utakmici smo primili tri gola a nakon te utakmice u idućih 4-5 smo također primili tri gola, rekao je Pašalić.



Nakon toga je uslijedila utakmica protiv Francuske na Poljudu u kojoj je Hrvatska na samom kraju susreta golom Andreja Kramarića osigurala bod.

– Uspjeli smo se izvući i zasluženo uzeti taj bod. Imali smo dosta šansi. Krama se uvijek, kad je neka utakmica u gusto, pojavi niotkud, nađe se na pravom mjestu u pravo vrijeme. Koliko je samo važnih golova zabio za reprezentaciju? On nam jako puno znači, pohvalio ga je Pašalić.

Uslijedila je utakmica protiv Danske koju je Hrvatska pobijedila s minimalnom prednošću.

Pobjednički pogodak zabio je upravo Pašalić na asistenciju Marcela Brozovića.

– Bila je to jedna od ključnih utakmica jer nakon tog pozitivnog rezultata s Francuskom i te pobjede u Danskoj shvatili smo da se imamo pravo nadati velikom rezultatu i da se možemo nositi s najboljim reprezentacijama.

Hrvatska je potom nastavila s pobjedama protiv Francuske (0-1), Danske (2-1) i Austrije (1-3).

Posebno je psihički i fizički bitna bila utakmica s Francuskom.

Pašalić kaže da su tu bili svjesni da možemo završiti prvi na tablici i otići na Final Four. U tim utakmicama jednu od ključnih uloga imao je Luka Modrić.

– Luka je naš kapetan, naš vođa. Daje nam uz kvalitetu koju ima i veliku smirenost na terenu. Kad je on na terenu osjećaš jednu mirnoću, jedni sigurnost jer znaš da i ako nemaš gdje s loptom dodaš je njemu i miran si. On je naš vođa. Nama Hrvatima može biti čast što je naš, a nama igračima, i meni osobno, što imamo čast igrati u njegovo vrijeme, dijeliti s njim svlačionicu, upijati njegove poteze i savjete kako na treningu, terenu i van terena, rekao je Pašalić.

– Kad smo već toliki posao napravili da bi došli u najbolje četiri ekipe želimo se i tamo predstaviti u najboljem svjetlu i pokazati da nismo zalutali tamo nego da zaslužujemo biti tamo. Prvi put smo tu i veselimo se. Ostale tri ekipe su svjetske, s vrhunskim igračima, prekvalitetne, ali smo pokazali i kroz Ligu nacija i kroz protekla dva Svjetska prvenstva da apsolutno propadamo tu. Ne bojimo se nikoga i puni optimizma idemo na finale, zaključio je Pašalić.

 

Komentari