Peh za pehom! Dalić u novim problemima: Ostao je bez još dva važna igrača

Foto: Ante Cizmic/CROPIX

Nkaon što su iz redova Vatrenih otpali Bruno Petković i Mateo Kovačić, zbog ozljeda izbornik Zlatko Dalić ne može više računati ni na Nikolu Vlašića i Josipa Juranovića.

Nikola Vlašić, koji je naknadno pozvan, otpao je za oba susreta, a Josip Juranović će propustiti utakmicu u Latviju, dok i dalje postoji mogućnost da bude spreman za Armeniju.

“Vlašić je na okupljanje reprezentacije stigao sa zdravstvenim problemom, a nakon treninga u utorak navečer postalo je jasno da zbog bolne pubične kosti neće moći konkurirati za predstojeće utakmice hrvatske reprezentacije te je pušten u klub na daljnju terapiju. Josip Juranović propustio je prva dva treninga zbog problema s mišićem, a detaljna dijagnoza pokazala je da se desni bek hrvatske reprezentacije neće moći oporaviti na vrijeme da bi konkurirao za utakmicu u Rigi 18. studenoga. Juranović će nastaviti s terapijama te će, ovisno o brzini oporavka, biti donesena odluka o tomu može li konkurirati za ogled s Armenijom koji je na rasporedu u utorak 21. studenoga u Zagrebu”, piše u priopćenju HNS-a.

Peh za pehom
Oslabljena reprezentacija Hrvatske traži svoje mjesto na Europskom prvenstvu koje će se sljedeće godine igrati u Njemačkoj. Ivan Perišić će dulje vrijeme biti izvan igre zbog operacije križnog ligamenta kao i Mislav Oršić.



Luka Ivanušec i Andrej Kramarić tek su se vratili nakon ozljeda zbog kojih su propustili okupljanje u listopadu. Upravo zbog toga je izbornik nakon nekoliko godina vratio Marka Pjacu pa i na dan okupljanja iznenađujuće pozvao Marca Pašalića iz Rijeke koji nije ni bio na pretpozivu. Također, prvi put je među Vatrenima i dinamovac Martin Baturina, dok je tu i povratnik Luka Sučić.

Komentari