Perkovac se emotivno obratio javnosti: ‘Nismo spremni fizički nositi se s jakim momčadima’

Foto: Ante Čizmić/Cropix

Hrvatska rukometna reprezentacija jučer je poražena od Islanda i izgubila je sve šanse plasirati se u polufinale Europskog prvenstva u Njemačkoj.

Goran Perkovac, hrvatski izbornik, ovako je započeo pressicu: “Moramo u stožeru vidjeti što se moglo napraviti da se igrači energentski vrate. Ostalo nije upitno jer znanja imaju. Mi ne možemo igračima vratiti energiju i to je najveći problem.”

Na pitanje je li se moglo napraviti više, kaže: “Je li se moglo napraviti više? Nije. Imali smo puno bolesti i izostanaka. Znate i sami kako je kada imaš temperaturu 39, ležiš četiri dana i peti dan dođeš na utakmicu. Ovo nije alibi.”

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Nije generalno jako nezadovoljan



Što bi možda promijenio: “Kad bih mogao promijeniti, napravio bih taktičke treninge. Propustili smo ih u dogovoru s igračima jer su se osjećali umorni.”

Nije nezadovoljan: “Jednu i pol utakmicu smo odigrali slabo – utakmicu protiv Mađarske i poluvrijeme protiv Islanda. Ostatkom turnira sam zadovoljan.”.

Foto: Ante Cizmic / Cropix

Razgovarao je s Cindrićem

Netko je spomenuo njegovu funkciju: “Gledajte, uopće nije pitanje tko će biti trener reprezentacije. Uvjeren sam da ću i dalje voditi reprezentaciju, ali to sada nije važno. No, želim reći da nije važno tko će ih voditi jer su to igrači koji imaju znanje.”, rekao je i dodaje:

“Naša kultura je takva je da kada smo slobodni da ne radimo ništa. To će se morati promijeniti. Razočaran sam, ali ako se malo u tom vidu popravimo bit će puno bolje. Razgovaram sa svim igračima, ali vidi se da im nedostaje utakmica”.

Što se to dogodilo jučer? “Dogodile su se u drugom dijelu neke meni neobjašnjive greške, poklanjali smo lopte protivniku. Mislim da mi nismo fizički spremni nositi se s jakim momčadima, vidite i sami, kako turnir odmiče, mi se s tim ne možemo nositi.”, kaže i dodaje:

“Imamo mladu, perspektivnu momčad, to je proces sazrijevanja, koji mora proći, ali Islanđani imaju 18 vrhunskih igrača u vrhunskim klubovima koji su nositelji igre, a naši momci to nisu. Šveđanima je trebalo osam godina povratak na vrh, meni je ovo normalan proces sazrijevanja”, rekao je izbornik Goran Perkovac, prenosi Dnevno.hr.

Foto: Ante Cizmic / CROPIX

Je li razgovarao s Cindrićem? “Jesam, rekao sam mu da želim da on bude vođa ove momčadi, da povuče, da predvodi igru, rekao je: “Hoću šefe, ali ne znam što se dogodi. Jednostavno, ni Cindrić ne igra u Bukureštu previše, još je bio i ozlijeđen.”

Još je i ovo rekao: “Ali ne treba samo gledati na njega, nije tu samo Cindrić… Vidjeli smo sada evo nije bilo Duvnjaka već nekoliko utakmica i što ćemo onda, tko će ako nema Duvnjaka. Igrači moraju između sebe pronaći tko je taj vođa. Ja možda nisam bio najbolji igrač u svojoj generaciji, ali su svi uvijek pitali kada bi došlo do nekog pitanja “što kaže Peki”…”

Novi debakl! Hrvatska napravila previše pogrešaka u napadu i izgubila od Islanda

 

Komentari