Petar Metličića pitali želi li postati izbornik rukometne reprezentacije, evo što je rekao

Foto: Cropix / Autor: Ante Cizmic

Bivšeg hrvatskog rukometaša Petra Metličića u emisiji RTL-a pitali su želi li postati izbornik hrvatske reprezentacije, koja nije izborila plasman u četvrtfinale Svjetskog prvenstva, koje se održava u Poljskoj i Danskoj. “Normalno da svatko želi biti. Hrvatska reprezentacija je ozbiljan posao koji svi moraju ozbiljno shvatiti.

Tko god će biti, nadam se da će odluka biti dobro donesena i da će ta osoba dobro prodrmati sve ovo. Slažem se sa Špremom – ne možemo biti zadovoljni. Razgovaramo jer smo bili dio toga i jer nam to znači. Svi oni koji misle da smo neprijatelji hrvatskog rukometa gadno se varaju, prenosi Index.

Mi smo prvi kojima je stalo i koji želimo da to bolje izgleda. Svima nedostaje malo samokritike, krenuvši od izbornika do ljudi u Savezu. Nije sramota reći da nije bilo dobro, da smo pogriješili i da stvari mogu biti bolje.

Nije sramota reći da ćemo sjesti i razgovarati. Ponavljamo se da je rukomet fantastičan sport s puno djece i trenera, koji se trude podići ga na višu razinu. Moramo pojačati naše lige da imamo veću bazu igrača. Moramo početi cijeniti trenere, oni su najbitniji.”



HRS: Nismo zadovoljni ostvarenim rezultatom

Podsjetimo, Hrvatski rukometni savez nakon turnira objavio je: “Nakon posljednjeg susreta hrvatske muške seniorske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Švedskoj i Poljskoj te pobjede nad Bahreinom 43:32, odnosno osvojenog 9. mjesta, Hrvatski rukometni savez obavještava javnost da nije zadovoljan ostvarenim rezultatom i smatra ga neuspjehom.

Minimalni cilj koji je bio postavljen pred izbornika i reprezentaciju bilo je četvrtfinale. Budući da ono nije ostvareno, o statusu izbornika i daljnjem slijedu događaja Hrvatski rukometni savez čeka očitovanje koordinatora struke Line Červara.

Naime, sustav Hrvatskog rukometnog saveza ja postavljen tako da izbornike nacionalnih selekcija predlaže i opoziva koordinator struke, a nakon toga odluku usvaja ili odbija Upravni odbor Hrvatskog rukometnog saveza”, priopćili su iz HRS-a.

Komentari