Petković: Livaja će sigurno nedostajati reprezentaciji, a ja imam dva velika cilja

GORAN MEHKEK Cropix

Bruno Petković nedavno je izabran za najboljeg igrača SuperSport HNL-a. Napadač Dinama i hrvatske reprezentacije pobijedio je u izboru, za koji su svoje glasove dali svi kapetani klubova koji se natječu u hrvatskom prvenstvu. Petković je najbolji u istom izboru bio i 2019. godine.

“Ovo je veliko priznanje s obzirom na to da su upravo kapetani svih klubova HNL-a birali najboljeg igrača. Ovo je nagrada za moj trud i motivacija za dalje. Isto tako želim zahvaliti svojim suigračima, bez kojih sigurno ne bih dobio ovo priznanje”, rekao je Petković za tportal.hr uz zahvalu onima koji su glasali za njega.

Dinamo je prvi dio sezone završio kao treća momčad prvenstvene ljestvice s dvije utakmice manje od Hajduka, za kojim zaostaje 7 bodova, i jednom utakmicom manje u odnosu na Rijeku, koja ima bod više od njega. Petković je upitan o pritisku.

FOTO: DAMIR KRAJAC/CROPIX

“Vratiti Dinamo gdje i pripada”
“Pritisak je biti u Dinamu ako nisi prvi. Ako si prvi i ne pobjeđuješ onako kako bi trebao, s lepršavom igrom i lijepim nogometom, onda si pod upitnikom i pod velikim povećalom. To je nešto što nosi Dinamo – dobiješ puno dobrih stvari, ali to nosi određeni pritisak”, rekao je Dinamov kapetan i dodao:



“On je specifičan jer krećeš jako rano u ljeto i ako dovedeš pojačanja, teško im se odmah uklopiti jer Dinamu odmah treba rezultat. Prolaziš kroz ta pretkola i početak sezone, koji je najbitniji, a igračima koji su tek došli, pogotovo iz drugih podneblja, teško se uklopiti. Treba naći granicu između razumijevanja i nekad treba gledati da nam rezultat odmah treba – navikni se ili ne.

To je realnost i jako je teško, ali lagao bih da ne kažem da je odlična stvar kad si u najboljem klubu. Osim toga, u zadnjih šest sezona četiri puta smo ‘prezimili’ u Europi. To je veliki uspjeh. Bilo je situacija u kojima smo svi mogli bolje, ali nadam se da ćemo u nastavku sezone dovesti Dinamo tamo gdje pripada.”

Foto: Tom Dubravec/CROPIX

“Livaja će nedostajati”
Petković je istaknuo da se kvaliteta u HNL-u podiže iz godine u godinu. Spomenuo je nekoliko igrača za koje smatra da su vrlo kvalitetni, a među njima i Marka Livaju. Upitan je da prokomentira njegov odlazak iz reprezentacije.

“Sigurno će nedostajati jer je odličan igrač. Ali to je njegova osobna odluka. Bilo bi mi krivo da je donesena zbog nekog drugog. Ako je to njegova osobna odluka, u kojoj odlučuje čisto zbog sebe, svi to moramo poštovati. Ako je donesena zbog nečega što nije bilo korektno prema njemu ili nekome, to je nešto što treba uvidjeti i da se takve stvari ne događaju u budućnosti.

Svi znamo kakav je igrač, odnosno da radi razliku. I koji donosi jako puno Hajduku, njegova je referentna točka. Žao mi je što u reprezentaciji nećemo igrati zajedno, ali odluku koju je on donio treba poštovati i to je njegova stvar”, rekao je Petković.

Želi uspjeh s Dinamom i Hrvatskom
O ciljevima za sljedeću godinu…

“Imam dva velika cilja: prvo otići s reprezentacijom na Europsko prvenstvo, a onda tamo napraviti što je više moguće. Nema velikih i pompoznih izjava, trebamo ovo ili ono. Ići ćemo korak po korak, a vjerujem da možemo daleko dogurati. Što se tiče Dinama, naravno da želimo osvojiti naslov prvaka. To nam je primarni cilj. Napravit ćemo sve da to i ostvarimo”, zaključio je.

Komentari