Pobjede hrvatskih rukometnih klubova: Zagreb, ipak, ispao za jedan gol

U uzvratnoj utakmici četvrtfinala SEHA lige rukometaši Zagreba bili su, na domaćem terenu, bolji od gostujućeg Vardara s 25:22. Ipak, zahvaljujući porazu od četiri razlike u prvoj utakmici, Makedonci su bili ti koji su prošli dalje.

Zagreb ostao kratak

U prvoj utakmici u Skopju, Zagrebaši su na kraju utakmice nepotrebno prosuli par napada što se pokazalo ključnim. Nakon što su zaostajali većim dijelom utakmice, najviše do četiri pogotka, rukometaši hrvatskog prvaka su u 56. minuti došli na samo gol zaostatka (20:21).

No, do kraja dvoboja izabranici Ivice Obrvana nisu uspjeli postići nijedan, a primili su tri gola, čime je momčad Veselina Vujovića stekli značajnu prednost za uzvrat koja je za jedan gol bila dovoljna.

Uzvrat su rukometaši Zagreba otvorili vrlo dobro, pa su u više navrata pred kraj prvog dijela imali tri gola prednosti, ali je Vardar uspio postići pogodak za -2 u zadnjoj sekundi prvog poluvremena.



Nažalost, početkom drugog poluvremena Zagreb ponovno upada u crnu rupu te su ostali bez pogotka punih osam minuta u drugom dijelu, što je Vardar iskoristio i poveo sa 14-12. Skopska momčad je u zadnjih sedam minuta ušla s jednim golom prednosti (20-21), na što je PPD Zagreb odgovorio serijom 5-0 i poveo sa 25-21.

Hrvatski prvak tako je ostao bez plasmana na Final Four u Zadru, a to će biti prvi takav slučaj otkad postoji sama SEHA liga. Sada jedina momčad koja je igrala sve final four turnire SEHA lige ostaje upravo Vardar.

Nexe siguran

Pobjedu je upisao i drugi naš rukometni predstavnik, Nexe iz Našica. Oni su svoju utakmicu igrali u sklopu kvalifikacija takozvane Europske lige, a slavili su na gostovanju kod poljskog Tamowa s 23:28.

Nexe je nakon prvog poluvremena imao velikih 11 pogodaka prednosti (17-6), koju je još i povećao početkom nastavka do najvećih +12 (20-8). No, u sljedećih šest minuta Poljaci su postigli sedam, a Nexe samo jedan pogodak pa je prednost Našičana prepolovljena.

Momčad iz Tarnowa je u 57. minuti uspjela smanjiti zaostatak na samo tri pogotka (25-22), ali su Našičani ipak uspjeli doći do pet golova zalihe za uzvratni dvoboj. Po pet pogodaka za Nexe postigli su Predrag Vejin i Marin Jelinić, a po četiri Halil Jaganjac i Mario Tomić.

 

Komentari