Policija presrela pedesetak navijača Hajduka na Savskom nasipu, spriječen mogući sukob

Foto: Facebook

Zagrijavanje za najveći derbi hrvatskog nogometa između Dinama i Hajduka, koji se igra u nedjelju od 17 sati i 15 minuta na Maksimiru, započelo je prvo porukama Torcide i BBB na društvenim mrežama, a izgleda kako se trebao preliti i na ulice glavnog grada.

Podsjetimo, Torcida je prvo pozvala navijače, kojih će po nekim procjenama u Zagrebu biti oko tri tisuće, na derbi protiv simbola zla i rak rane hrvatskog nogometa, da bi im BBB odgovorili kako su putujući cirkus.

Dolazak navijača splitskog kluba je trebao biti organiziran i u pratnji policije, ali kao i uvijek neke skupine pokušavaju izbjeći nadzoru i doći do grada.

Uhvaćeni na nasipu



Tako je policija imala pune ruke posla u nedjelju ujutro na Savskom nasipu, gdje je presrela negdje pedesetak pripadnika Torcide, koji su tamo bili iz za sada nerazjašnjenog razloga.

U svakom slučaju MUP je spriječio Torcidu u bilo kakvom pokušaju proboja u Zagreb ili mogućeg sukoba s Bad Blue Boysima pred veliki derbi.

 

 

Inače, hrvatske navijačke skupine u došle su do sporazuma kako se tijekom sukoba neće koristiti nikakvo oružje, već će raditi samo šake.

Komentari