Predstavljen novi predsjednik Hajduka: Najavio je velike promjene na Poljudu

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Hajduk ima novog predsjednika Uprave i nasljednika Lukše Jakobušića koji je smijenjen nakon poraza splitskog kluna na Rujevici od Rijeke.

Danas je na Poljudu predstavljen Ivan Bilić.

U uvodu se novinarima obratio predsjednik Nadzornog odbora Aljoša Pavelin. “Lijepo sam vam govorio prije dva tjedna, s ovog istog mjesta, da imamo novog predsjednika. S današnjim danom je preuzeo funkciju. To jasno pokazuje da krize upravljanja u Hajduku nije bilo. I NO i Uprava su predano radili svoj posao, kao i svi zaposlenici. To razdoblje smo uspješno premostili. Novi predsjednik Uprave je Ivan Bilić. NO je donio jednoglasnu odluku da je on taj”, poručio je Pavelin.

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

‘Čast mi je da sam tu’

Onda je riječ preuzeo novi predsjednik Hajduka. “Čast mi je da sam tu. Bilo koja funkcija u Hajduku je meni ispunjenje želja. Ja sam u funkciji koja spaja, kako je i predsjednik rekao, to je moja osnovna poruka”, rekao je Bilić u uvodu.



“Klub je u dosta dobrom stanju, to je moj dojam. Moja pozadina je financijska, moj je dojam je da je Hajduk u vrlo dobroj poziciji. U idućoj sezoni cilj je isti kao i u ovoj. U klubu je jako velik broj dobrih ljudi. Po meni, klub je imao u predsjedniku Jakobušiću najboljeg predsjednika u zadnjh 20-tak godina. Ciljevi nisu neke radikalne promjene, nego da Hajduk nastavi tim smjerom, uz nekoliko nadopuna”, nastavio je Bilić.

“Jedna od stvari koje ćemo napraviti, ojačati sportsku vertikalu. Imat ćemo člana uprave za sport. To će biti ključna osoba koja će nadzirati rad sportskog direktora i Akademije. Želimo što kvalitetniju tranziciju akademije u prvu momčad, ali želimo i ostaviti iste ciljeve. Prvenstvo i Kup. Imamo i drugi sastanak danas, ljudi koji su u sportskoj vertikali, sportski direktor, akademija, skauti… Pričat ćemo o novom treneru. To nam je sada prioritet.U ovoj sportskoj vertikali već sada će se dogoditi promjene. Boro Primorac bit će savjetnik uprave za struku. Goran Sabljić će biti šef Akademije”, objasnio je predsjednik Hajduka.

Upitan o budućnosti sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa, Bilić je rekao: “držao sam s Nikom jedan sastanak, danas je i drugi sastanak sportskog odbora. Ostavio mi je dojam velikog profesionalca. Odaje mi dojam da nije završio svoj posao. S njim ću se najviše družiti sljedećih tjedana. Cilj je naći najbolje rješenje za tu poziciju.”

Foto: Tom Dubravec / CROPIX

Upit o Perišiću i tituli

Što će trebati mijenjati da Hajduk ostvari cilj, titulu? “Ove sezone je bilo jako blizu, nakon početka, cijelo vrijeme je bila nada. Ove godine, koliko god završi, jako je ojačala i nada da se može. Sportski dio kluba ima vjeru u bazu igrača. U par navrata, navijački gledajući, par nesretnih događaja tijekom cijelog prvenstva, jedan element su i ozljede. Da su neke sitnice bile drukčije, Hajduk bi bio prvak. Perišićeva budućnost? Navijački bih ja volio da Perišić ostane.

Komentari