Premier liga: Tottenham bez pola ekipe vodio do 91. minute pa izgubio

Foto: Facebook

Wolverhampton Wanderersi pobijedili su Tottenham 2:1 u dramatičnoj utakmici na otvaranju 12. kola Premier lige. Iako su gosti vodili otprilike 90 minuta, Wolvesi su postigli dva pogotka u sudačkoj nadoknadi drugog poluvremena i osvojili sva tri boda.

Tottenham je do ranog vodstva stigao zahvaljujući Brennanu Johnsonu, koji je ubačaj Pedra Porra preusmjerio u mrežu iz velike blizine. Mladom Velšaninu (22) to je bio prvijenac za Spurse. Momčad Angea Postecogloua prednost je držala sve do 91. minute, a onda je fantastičan gol zabio Pablo Sarabia. Primirio je dodavanje Matheusa Cunhe i onda iz poluvoleja matirao nemoćnog Guglielma Vicarija.

Tottenham mogao preuzeti prvo mjesto, sad mu prijeti pad na četvrto

Nije to bio kraj drame. Domaći su u 97. minuti brzo izveli jedan prekršaj, a Sarabia je pobjegao po desnoj strani i izbacio Marija Leminu samog pred Vicarija. Veznjak Wolvesa mirnom je realizacijom šokirao donedavnog lidera Premier lige.

Mogao se londonski sastav danas barem privremeno vratiti na vrh ljestvice, no sada mu prijeti pad na četvrto mjesto jer ga mogu prestići i Liverpool i Arsenal. Tottenham je sve do prošlog kola i susreta s Chelseajem bio neporažen, a sada je zaredao dvije utakmice bez osvojenog boda, piše Index.hr.



Treba reći da je Tottenham u ovom dvoboju nastupio bez nekoliko vrlo važnih igrača. Nije bilo ozlijeđenog Jamesa Maddisona, koji neće igrati do kraja godine, a ozljede muče i Richarlisona te standardnog stopera Mickyja van de Vena. Zbog crvenih kartona iz prošlog kola nisu igrali također standardni braniči Cristian Romero i Destiny Udogie. Jasno, zbog teške ozljede nije bilo ni Ivana Perišića.

Komentari