Problemi u Barceloni! Klub traži zamjenu za Xavija: Evo tko su potencijalni kandidati

Foto: Twitter

Aktualni prvak Španjolske Barcelona ove sezone ne igra na prošlosezonskoj razini. U prošlom kolu La Lige na domaćem su terenu izgubili od hit-kluba španjolskog prvenstva i katalonskog susjeda Girone i sada se nalaze na četvrtom mjestu sa sedam bodova zaostatka za vrhom.

Vodstvo kluba navodno gubi strpljenje s klupskom legendom i trenerom Xavijem (43) jer već dulje nije zadovoljno igrom ekipe. Novinari podcasta Bar Canalates najavljuju da će predsjednik kluba Joan Laporta uskoro održati sastanak, na kojem će se raspravljati o Xavijevoj budućnosti.

Među kandidatima dva bivša Xavijeva suigrača

U slučaju da se odluče dati otkaz Xaviju, imaju popis s četiri glavna kandidata za njegovog nasljednika. Na njemu je trener Barcelonine B ekipe Rafa Marquez, legenda meksičkog nogometa i nekadašnji prvotimac Barcelone iz Ronaldinhove ere. Tu je i Michel, koji postiže sjajne rezultate sa spomenutom Gironom, piše Index.hr.

Treći je trener Real Sociedada Imanol Alguacil, legenda baskijskog kluba, koji je počeo kao trener B ekipe, a onda nastavio nizati sjajne rezultate i s prvotimcima. Konačno, četvrti kandidat je još jedan bivši igrač Barcelone, Brazilac s talijanskom putovnicom Thiago Motta, trenutni trener Bologne.



Komentari