PRVA NOGOMETNA POSLASTICA Ako Arsenal večeras sruši City, Liverpool u sljedećoj utakmici može postati šampion

Twitter

Sredinom ožujka odgođene su sve utakmice Premier lige zbog epidemije koronavirusa, a u srijedu se engleski nogomet konačno vraća. Utakmice će se igrati iza zatvorenih vrata kako ne bi došlo do širenja zaraze.

Povratak nakon tri mjeseca

U 19 sati Aston Villa će na svom Villa Parku ugostiti Sheffield United koji je ove sezone izuzetno ugodno iznenadio sve ljubitelje nogometa. Sheffield se trenutno nalazi na sedmom mjestu, a ako budu slavili u današnjem susretu, popet će se na petu poziciju.

Trener domaće momčadi Dean Smith neće moći računati na Wesleyja i Tom Heatona, a ostali igrači trebali bi biti spremni. Najveća zvijezda ove momčadi zasigurno je 25-godišnji Jack Grealish koji je sjajnim predstavama ove sezone privukao pažnju i većih klubova pa se sve češće nagađa o njegovoj budućnosti i mogućem prelasku u redove nekih od velikana.

U 21.15 sat očekuje nas prava nogometna poslastica na Etihadu. Manchester City snage će odmjeriti protiv Arsenala. Građani će krenuti u pohod na tri nova boda kako bi se približili lideru prvenstva Liverpoolu. No, 10 kola prije kraja natjecanja Redsi imaju velikih 25 bodova prednosti te mnogi smatraju kako je pitanje pobjednika ove sezone već riješeno.



Redsi mogu dohvatiti prvi ligaški naslov nakon tri desetljeća i sa samo jednom pobjedom, ako bi Manchester City večeras izgubio od Arsenala.

Arsenal opet muče ozljede

Pep Guardiola moći će izvesti najjači sastav na teren, dok Arsenal neće moći računati na nekoliko igrača. Lucas Torreira, virtuoz na sredini terena, ozlijedio je gležanj u ožujku i još uvijek nije spreman, iako je počeo trenirati s prvim sastavom. Osim njega, Topnici neće moći računati na Caluma Chambersa koji ozljedu vuče još od siječnja ove godine. Shkodran Mustafi, Cedric Soares i Sead Kolašinac također nisu na raspolaganju za ovaj susret.

Nekada igrač Arsenala, a sada trener londonske momčadi, Mikel Arteta je do nedavno bio Guardiolin učenik.

“Guardiola je imao velik utjecaj na mene. Kao osoba je fenomenalan, bio je izvanredan prema meni, osoblju i igračima. Kao trener sam naučio puno toga od njega. Proveli smo neke sjajne trenutke zajedno, neke teške, ali iskustvo koje sam uz njega stekao je nevjerojatno”, poručio je Arteta na posljednjoj press konferenciji.

Ovo će biti prvi put da će se ova dva trenera naći na suprotnim klupama.

City i Arsenal posljednji susret odigrali su 15. prosinca prošle godine. Građani su tada slavili na Emiratesu s ubjedljivih 3-0, a strijelci su bili dva puta Kevin de Bruyne te Raheem Sterling.

Za Arsenal je ovo utakmica od izuzetnog značaja, posebno jer se ove sezone ne mogu pohvaliti baš nekim rezultatima. Ispali su iz Europske lige, a u Premier ligi su tek deveti s 40 bodova. Loši rezultati i ne baš dobra igra pod palicom Unai Emeryja doveli su u pitanje nastup u elitnim europskim natjecanjima sljedeće sezone.

Upravo iz tog razloga Arteta je zasjeo na klupu Topnika te se od njega očekuje da vrati Arsenal na pobjednički put, a prava mu se prilika nudi već danas.

Komentari