Rafael Nadal se oglasio o zabranama na SP i poslao poruku FIFA-i

Twitter

Jedan od najboljih tenisača svih vremena Rafael Nadal osvrnuo se na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Legendarni Španjolac komentirao je zabrane FIFA-e koje se odnose na kampanju ‘Jedna ljubav’ i podršku LGBT osobama.

Nadal smatra da slobodu govora treba poštivati:

– Živimo u takvom svijetu gdje ljudi trebaju imati sve više i više prava. Svi trebaju imati slobodu govora i da izraze ono što žele, naravno sve dok to ne vrijeđa druge.

Komentar je to legendarnog tenisača na odluke FIFA-e da se zabrane kapetanske vrpce s duginim bojama, te odluka da na stadion ne mogu ući navijači s obilježjima duginih boja.



– Sport je mjesto gdje se može poslati mnogo poruka zbog medijske izloženosti. Odluke koje FIFA donosi ili ne donosi mogu se meni činiti dobre ili loše, ali na kraju tu su pravila i stavovi koje oni žele imati na tim događajima. Ostali moraju biti slobodni da se izraze svoje neslaganje, a to se već događa, poručio je Nadal.

Podsjetimo, domaćin SP-a oštro je kritiziran od brojnih udruga i pojedinaca zbog ugroženih ljudskih prava, velikog broja radnika migranata koji su poginuli prilikom izgradnje stadiona, te zabrane homoseksualnosti.

Komentari