Rijeka na Rujevici deklasirala Varaždin, nakon pola godine nalaze se u gornjem domu

DAMIR SKOMRLJ Cropix

Derbi sredine ljestvice SuperSport HNL-a u predzadnjoj utakmici 25. kola, na Rujevici odigrali su Rijeka i Varaždin, a domaćini su uvjerljivo slavili 3:1.

Rijeka je tako izbila na četvrto mjesto u ligi i sada zaostaje samo dva boda za Osijekom s time da Osječani imaj utakmicu manje, derbi protiv Hajduka u zadnjoj utakmici kola, piše Dnevno

Rijeka i Varaždin odigrali su jednu živu utakmicu na suncem obasjanoj Rujevici, Riječani su pohrlili na stadion, a njihovi igrači odužili su im se visokom pobjedom.

Prvo poluvrijeme bilo je dosta izjednačeno s dobrim prilikama na obje strane, a domaćin je poveo u 45. minuti kada je zabio Selahi i tako šokirao Varaždince pred sam kraj prvog poluvremena.



Dva komada u pet minuta

Rijeka je krenula furiozno u drugo poluvrijeme, dok su Varaždinci bili još pod šokom primljenog gola u smiraj prvog poluvremena i već 53. minuti za Rijeku zabija Ampem.

Varaždinci nikako da se snađu i u 58. minuti već je 3:0 za Rijeku. U nastavku utakmice i Rijeka i Varaždin imali su svoje prilike, ali su mreže mirovale do kraja susreta.

Počasni gol za Varaždin, koji je bio puno konkretniji u prvom poluvremenu, zabio je Jelenić u 87. minuti susreta.

Tako Rijeka sad ima 34. boda, Osijek je na 36. i utakmicom manje, dok je Varaždin peti s 33. boda.

Komentari