Rijeka nastavila seriju odličnih rezultata, uvjerljivo savladala Goricu

Foto: Damir Skomrlj/Cropix

U posljednjem susretu 21. kola SuperSport HNL-a Rijeka je na Rujevici pobijedila Goricu s 2:0 nastavivši seriju odličnih rezultata u ovoj godini.

Nakon tri gostovanja u nizu s kojih je donijela sedam bodova, Rijeka je na Rujevici ugostila “fenjeraša” Goricu ostvarivši zasluženu pobjedu. S druge strane Gorica je upisala treći poraz u nizu, a bez ligaške pobjede je već 17 kola sa sve manje izgleda za prvoligaški spas.

Prvu pravu priliku na utakmici vidjeli smo u 22. minuti kada je Andrija Vukčević odlično ubacio, Matija Frigan pucao glavom, no Božidar Radošević je bio na pravom mjestu. U 37. minuti Frigan je imao još jednu odličnu priliku, no vratar Gorice je bio brži i izbio je loptu. Domaćin je dominirao u prvom poluvremenu, no nije bilo konkretnosti u završnici.

U nastavku susreta Rijeka je brzo povela. U 50. minuti je u kaznenom prostoru došlo do sudara Filipa Mrzljaka i Frigana, što je sudac Patrik Kolarić okarakterizirao kao kazneni udarac usprkos velikim prosvjedima gostujućih igrača. Antonio Marin je bio siguran.



Rijeka se u 69. minuti mogla približiti pobjedi, međutim Vukčević je promašio nemoguće. Frigan je uputio udarac, Radošević je obranio, a lopta se na tri metra od gola odbila do Vukčevića koji puca preko gola.

Kazna je umalo stigla u 75. minuti kada je Slavko Bralić nakon ubačaja iz kornera ostao sam, ali je pucao glavom pored gola. Dvije minute kasnije vidjeli smo novi opasan ubačaj pred gol Rijeke, Nikola Vujnović je pucao glavom, a Nediljko Labrović sjajno obranio.

U završnici susreta nastavile su se redati prilike na obje strane. U 80. minuti je Rijeka u istom napadu dva puta zaprijetila. Prvo je pucao Alen Grgić, no Radošević je obranio odbivši loptu do Denija Jurića koji je pucao iz blizine, ali je vratar Gorice još jednom sjajno reagirao. U 85. minuti niti raspoloženi Radošević nije mogao ništa, nakon što je Andrija Liber iz blizine zabio za konačnih 2:0.

U prvom nedjeljnom susretu Lokomotiva je na Šubićevcu pobijedila Šibenik s 4:0 ostvarivši drugu uzastopnu pobjedu, dok je Šibenik upisao šesti poraz u zadnjih sedam kola.

Gosti su poveli u 26. minuti golom Sandra Kulenovića, njegovim sedmim pogotkom ove sezone. Ivan Miličević je ubacio s lijeve strane, lopta se od Josipa Pivarića odbila do Kulenovića, a gostujuća “devetka” je sjajno reagirala pogodivši za 1:0.

Samo tri minute kasnije već je bilo je 2:0. Mateo Marić je ubacio s desne strane, a Vladimir Bubanja nadskočio domaću obranu i glavom pogodio za uvjerljivo vodstvo “lokosa”.

Šibenik je u nastavku susreta zaigrao daleko kvalitetnije i domaćin je mogao smanjiti u 56. minuti kada je veliku priliku imao Dejan Radonjić, no njegov udarac je vratar Lokomotive Nikola Čavlina sjajno zaustavio. Šest minuta kasnije Radonjić je ponovo bio u izglednoj prilici, no Čavlina je još jednom bio siguran.

U 64. minuti s 20-tak metara je zaprijetio i Duje Čop, ali je pucao pored gola. Kada se činilo kako bi domaćim mogao vratiti neizvjesnost u susret, Lokomotiva je zabila i treći gol, a strijelac je bio Silvijo Goričan u 77. minuti iz, do tada, jedine gostujuće prilike u drugom poluvremenu.

Točku na “i” sjajne predstave gosti su stavili u 85. minuti. Bila je to brza kontra, Goričan je nakon pogotka upisao i asistenciju, a Indtrit Tuco zabio za 4:0.

Na ljestvici vodi Dinamo s 49 bodova i susretom manje, Hajduk je drugi s 41 bodom, dok je Osijek treći s 35 bodova.

Lokomotiva je sedma s 25 bodova, koliko ima i Rijeka na osmom mjestu, Šibenik je deveti s 16, a na začelju je Gorica s devet bodova.

Komentari