Rijeka propustila priliku podebljati prednost na vrhu tablice i otvorila Hajduku put do prvog mjesta

Foto: Goran Sebelic/CROPIX

Derbi Učke u 12. kolu SuperSport HNL-a završio je rezultatom 1:1 i podjelom bodova između Istre i Rijeke na pulskoj Aldo Drosini. Strijelci su bili Niko Janković za goste i Frano Mlinar za domaćine. Rijeka je tako propustila priliku podebljati prednost na vrhu tablice. Ako Hajduk večeras uspije pobijediti Osijek, Bijeli će zamijeniti Riječane na prvom mjestu.

Rijeka je bila osjetno bolja ekipa u prvom poluvremenu, a dominaciju su okrunili golom u 21. minuti. Riječani su se odlučili za kombinaciju iz kornera s lijeve strane, lopta je došla do Jankovića koji je s 25 metara iskosa opalio, a prizemni udarac je nakon odbijanca promijenio smjer i prevario Lovru Majkića, prenosi Index.hr.

Dvije sporne situacije
Samo dvije minute kasnije prva sporna situacija na utakmici. Lopta je u kaznenom prostoru Rijeke nakon odbijanca pogodila Mitrovića u ruku, ali VAR je prosudio da nema govora o penalu i sudac Ante Čulina nije bio pozvan dodatno provjeriti situaciju. Istra je značajno bolje ušla u drugo poluvrijeme i domaćem sastavu se to ekspresno isplatilo.

U 48. minuti u dva dodavanja izigrana je kompletna obrana Rijeke. Dubinskom loptom proigran je lijevi bek Mladen Devetak koji je ubacio u sredinu, gdje je Mlinar iz velike blizine pospremio loptu u mrežu.



Raspoloženi Majkić
U 65. minuti nova sporna situacija u kaznenom prostoru Rijeke. Luka Hujber je pao nakon duela s Markom Pjacom u kaznenom prostoru, u prvi mah se činilo da je odgurnut od strane Rijekinog igrača, ali unatoč protestima igrača Istre Čulina ponovno nije pozvan na dodatnu provjeru.

Rijeka nije uspjela značajnije priprijetiti u drugom dijelu. Nakon izjednačenja Istre i situacije u 53. minuti kada je Matej Vuk zamalo zabio prekrasan gol za preokret gledali smo prilično tvrdu utakmicu do samog kraja. Na vratima Istre raspoložen je bio Lovro Majkić koji je s više sjajnih intervencija u prvom dijelu podsjetio na prošlosezonsku formu.

Komentari