Rijeka savladala Istru i napravila veliki korak prema naslovu prvaka: Goda osigurao pobjedu

Foto: Goran Sebelić/ Cropix

Rijeka je u susretu 30. kola SuperSport HNL-a pobijedila Istru u Puli 2:0 i vratila se na pet bodova prednosti ispred Dinama, koji ima i utakmicu manje. Momčad Željka Sopića povela je u 30. minuti golom Tonija Fruka, a pobjedu joj je osigurao Bruno Goda šest minuta prije kraja.

Istra puno bolje otvorila, Rijeka do gola bezopasna

U utakmici u kojoj se nije događalo puno toga Istra je bolje ušla u utakmicu i dobar dio prvog poluvremena je bila bolja momčad. Prvu i najbolju šansu imala je u 5. minuti kad je Emmanuel Ekong pobjegao u kontru, ali mu je ponestalo snage pa je u duelu sa Smolčićem pucao vrlo slabo.

U 29. minuti Filet je odlično primio loptu na petercu i pucao iz okreta, ali nije je najbolje zahvatio pa je Labrović to lako obranio. Rijekin golman potom je započeo novi napad iz kojeg je njegova momčad povela.

Marko Pjaca primio je loptu na lijevoj strani i u driblingu prema sredini šesnaesterca povaljao dva igrača Istre. Treći ga je srušio, ali je sudac Dario Bel pustio prednost i Toni Fruk je odbijenu loptu s 15-ak metara poslao u nebranjenu mrežu.



I to je bilo sve vrijedno spomena što se događalo do pred kraj susreta. U 69. minuti je Majkić odbio Pašalićev udarac u korner, a na drugoj strani je Filet umalo prvi stigao do jedne odbijene lopte, ali je Labrović bio koncentriran.

Goran Sebelić/ Cropix

Goda sve riješio

Rijeka je bez problema čuvala prednost, a sve je riješila šest minuta prije kraja. Petrović je odlično ubacio iz kornera, Marešić se na drugoj stativi poskliznuo i ostavio samog Godu, koji je glavom fino zabio u kut za rješenje utakmice.

Rijeka je tako zadržala prednost ispred Dinama i sve je izvjesnije da će veliki derbi na Rujevici 5. svibnja vjerojatno odlučiti prvaka. Sopićeva momčad u sljedećem kolu sljedeće nedjelje na svojem stadionu dočekuje Goricu.

Hajduk pao na praznom Poljudu, Osijek je bio dosta bolji: Kriza Bijelih se nastavlja

Komentari