Rijeka svladala Goricu i vratila se na prvo mjesto ljestvice

Foto: Damir Škomrlj / Cropix

Nogometaši Rijeka svladali su Goricu s 3:0 na Rujevici utakmicu 31. kola SuperSport HNL-a. 

Ova pobjeda vratila je Rijeku na prvo mjesto ljestvice nakon što je kratko na samom vrhu bio Dinamo poslije pobjede 1-0 protiv Lokomotive. Rijeka sada ima 71 bod, dok je Dinamo na 69.

Pogotke su za Rijeku protiv Gorice postigli Marko Pjaca u 68., Mirko Marić u 80. te Bruno Goda u 89. minuti. Gorica je ostala na šestom mjestu ljestvice.

Gorica je vrlo dobro odigrala uvodnih dvadesetak minuta te je nekoliko puta zaprijetila favoriziranoj Rijeci. Soldo je prvi pokušao za goste u drugoj minuti, ali je Labrović bio spreman.



Još je bolja šansa Gorice bila Vujnovića, dok su s domaće strane u samom uvodu prijetili Obregon, Fruk i Janković. Rijeka je od 20. minute zagospodarila travnjakom na Rujevici, ali Velikogoričani su se vrlo odgovorno i borbeno branili te nisu vodećem sastavu dopuštali previše napadačkih mogućnosti.

Na samom startu drugog poluvremena opet je prva zaprijetila Gorica. Mitrović se u 49. minuti našao u odličnoj situaciji, ali se umjesto udarca odlučio za asistenciju Vujnoviću, ali Rijeku je u toj akciji spasio Goda.

U 57. minuti Rijeka je imala najbolju šansu dotad na ogledu, ali je Ivanović iz vrlo dobre situacije neprecizno pucao glavom. Rujevica je ipak proključala u 68. minuti. Pašalić je ubacio, a iz vrlo teške situacije Pjaca je odlično reagirao i glavom pogodio za 1-0.

Novo oduševljenje dogodilo se u 80. minuti kada je Rijeka potvrdila novu pobjedu i povratak na vrh ljestvice. U stvorenoj velikoj gužvi gostujućeg šesnaesterca najbolje je reagirao Marić koji je pogodio za 2-0.

Devet minuta kasnije Marić je bio asistent, a Goda je odlično drugo poluvrijeme Rijeke zaključio pogotkom za konačnih 3-0.

Foto: Damir Škomrlj / Cropix

Dinamo svladao Lokomotivu

Ranije tijekom nedjelje nogometaši Dinama su pobijedili u Kranjčevićevoj ulici Lokomotivu s 1-0 (0-0). Pogodak odluke postigao je Sandro Kulenović u 60. minuti, a Dinamo je time nastavio raditi pritisak na Rijeku s kojom vodi borbu za naslov prvaka. Lokomotiva je ostala na petom mjestu te ima bod manje od četvrtog Osijeka.

U subotu je Istra 1961 iskoristila igrača više te je u gostima pobijedila Osijek 2-1. Za pulski sastav su strijelci bili Vuk u 39. i Ekong u 51. minuti, a za Osječane Lovrić u 14. minuti. Hajduk je prekinuo negativan niz te je u Koprivnici svladao Slaven Belupo 1-0. Jedini je pogodak dao Trajkovski u 12. minuti.

Posljednju utakmicu kola igraju Rudeš i Varaždin u ponedjeljak, s početkom u 17 sati.

Dinamo svladao Lokomotivu i približio se Rijeci

Komentari